Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Καρκίνος: Φλέβα Χρυσού για τις Φαρμακοβιομηχανίες

Τα ετήσια κέρδη των φαρμακευτικών ανέρχονται σε πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ότι πιο κερδοφόρο υπάρχει στον κλάδο του εμπορίου με τη διαφορά -σε σύγκριση με άλλα είδη- ότι, είναι νόμιμα και απολύτως απαραίτητα για τη δημόσια υγεία, έχοντας φυσικά τις ευχές των αναρμόδιων «αρμοδίων» που τους παρέχουν άδεια κυκλοφορίας των «αγαθών» που παρασκευάζουν. Και στην τελική, δεν έγινε και τίποτε αν το όλο σύστημα βασίζεται στο: «ο θάνατός σου, η ζωή μου». «...Θα χρησιμοποιώ τη θεραπεία για να βοηθήσω τους ασθενείς κατά τη δύναμη και την κρίση μου, αλλά ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω. Ούτε θα δίνω θανατηφόρο φάρμακο σε κάποιον που θα μου το ζητήσει, ούτε θα του κάνω μια τέτοια υπόδειξη.» Ιπποκράτης .

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Αιμορροΐδες και διατροφή

Ο όρος αιμορροΐδες προέρχεται από τις λέξεις αίμα … και ρέω. Είναι στην ουσία τα αιμοφόρα αγγεία, δηλαδή μικρές φλέβες και αρτηρίες που μεταφέρουν το αίμα στην περιοχή του πρωκτού. Όλοι οι άνθρωποι έχουν αιμορροΐδες στην περιοχή του πρωκτού, δηλαδή αυτές αποτελούν φυσιολογικό ανατομικό στοιχείο της περιοχής αυτής.
Συχνά ακούμε πολύ κόσμο να λέει πως υποφέρει από αιμορροΐδες, αλλά στην πραγματικότητα υποφέρουν από αιμορροϊδοπάθεια η οποία είναι μια πάθηση των φλεβών, όταν οι φλέβες που υπάρχουν στην περιοχή του πρωκτού διογκώνονται, δημιουργώντας μια τοπική φλεγμονή, σχηματίζοντας ένα σύμπλεγμα αγγείων, που ονομάζεται «αιμορροϊδικό πλέγμα».
Τι συμπτώματα έχει;

ΥΓΕΙΑ - ΑΣΘΕΝΕΙΑ – ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΓΙΟΥΝΑΜΙ ΤΙΜΠ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΒΙΟΛΟΓΟΥ
ΒΑΛΥΡΑ ΙΘΩΜΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Τ.Κ.24002, ΤΗΛ.2724071016
Στον πλανήτη γη παρουσιάζονται διαρκώς πολλά και διάφορα φαινόμενα. Με τη μελέτη και εξήγηση των φαινομένων αυτών ασχολούνται οι διάφορες επιστήμες. Η επιστημονική μέθοδος βασίζεται στην παρατήρηση, στο πείραμα, στη μεταβλητή, στην απόδειξη και τέλος στους νόμους της επιστήμης.
Η μελέτη της ζωής σχετίζεται με την χημεία της. Χωρίς χημικές αντιδράσεις θα ήταν αδύνατη ( εκτός από τα σπόρια και σπέρματα και κάτω από ειδικές συνθήκες). Ο μεταβολισμός, μια από τις ιδιότητες των εμβίων όντων που διακρίνεται σε αναβολισμό (σύνθεση ουσιών) και καταβολισμό (διάσπαση ουσιών) παράγει ενέργεια για την ανάπτυξη, κίνηση, επούλωση βλαβών και επικοινωνία με το περιβάλλον τους. Οι σπουδαιότερες μεταβολικές διαδικασίες είναι της φωτοσύνθεσης και της αναπνοής που εξασφαλίζουν αφενός την ομαλή ανακύκλωση ύλης και ενέργειας και αφετέρου την ομαλή ανακύκλωση οξυγόνου-διοξειδίου του άνθρακα, στοιχεία απαραίτητα , για όλους τους οργανισμούς αυτότροφους και ετερότροφους.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Μπισκότα και κέικ αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Οι γυναίκες που συστηματικά τρώνε μπισκότα, κέικ ή γεμιστά τσουρέκια διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο στη μήτρα, σύμφωνα … με μία νέα μελέτη. Όπως έδειξε, όσες καταναλώνουν τέτοιου είδους γλυκά δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα έχουν κατά 33% περισσότερες πιθανότητες καρκίνου σε σύγκριση με όσες σπανίως τα αγγίζουν.
Όσες, δε, τα καταναλώνουν συχνότερα από τρεις φορές την εβδομάδα, έχουν 42% περισσότερες πιθανότητες καρκίνου. Τα καλά νέα είναι πως η μέση γυναίκα έχει 1 πιθανότητα στις 100 να εκδηλώσει κάποια στιγμή καρκίνο στη μήτρα – και οι προαναφερθείσες αυξήσεις σημαίνουν πως αυτές οι πιθανότητες γίνονται 1,32 στις 100 και 1,42 στις 100 αντιστοίχως.
Για τους ερευνητές του πανεπιστημιακού Ιδρύματος Καρολίνσκα, στη Σουηδία, που εκπόνησαν τη μελέτη, ο παραπάνω κίνδυνος είναι «μέτριος», αλλά «οπωσδήποτε αρκετά σημαντικός, ώστε να πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω».
Για να μελετήσουν την πιθανή συσχέτιση γλυκών και καρκίνου της μήτρας, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία από 61.226 γυναίκες, οι οποίες την περίοδο 1987-1990 είχαν απαντήσει σε δεκάδες ερωτήσεις για την διατροφή, τον τρόπο χωής, το βάρος και την υγεία τους.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Δωρεάν σπόροι ελληνικών ποικιλιών - Λέμε ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα φυτά!

Με αφορμή το χθεσινό άρθρο του φίλου και συνεργάτη Αρίσταρχου, σχετικά με τις στείρες πιπεριές που αγόρασε και τα μεταλλαγμένα που έρχονται στο τραπέζι μας από την “πίσω πόρτα” (πχ η ΕΕ απαγορεύει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων προϊόντων για κατανάλωση από ανθρώπους, αλλά όχι και για δημιουργία ζωοτροφών), θυμήθηκα την υπέροχη προσπάθεια που γίνεται στο χωριό Παρανέστι της Δράμας, όπου εκεί υπάρχει ο σύλλογος “Πελίτι”.
Ο σύλλογος αυτός έχει ως σκοπό την διατήρηση ντόπιων ελληνικών ποικιλιών, φυτών και λαχανικών, που υπάρχουν στον ελληνικό χώρο χιλιάδες χρόνια, όπως πχ η φάβα Σαντορίνης που καλλιεργείται τουλάχιστον από το 2000 πΧ.
Το σημαντικότερο που κάνει ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι ότι, όχι μόνο διατηρεί τους σπόρους των γνήσιων ποικιλιών, αλλά τους στέλνει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε όποιον θέλει να καλλιεργήσει ελληνικές ποικιλίες και να καταναλώνει προϊόντα που βασίζονται στους νόμους της φύσης.
Αξίζει να επισκεφτείτε την σελίδα της κοινίτητας “Πελίτι” peliti.gr και γιατί όχι, όσοι ενδιαφέρονται και μπορούν, να ζητήσουν σπόρους για να ξέρουν ότι αυτό που βάζουν στο τραπέζι τους και τρώνε και τα παιδιά τους είναι αγνό και ελληνικό…

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Επιχείρηση διάσωσης γερακιού στο Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ αποδεικνύουν στην πράξη την ευαισθητοποίησή τους για το περιβάλλον και την προστασία του:
Το μεσημέρι της Δευτέρας, 18-07-2011, Τεχνικοί Ασφάλειας του ΟΤΕ κατά την προγραμματισμένη μέτρηση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που πραγματοποιούσαν στην ταράτσα του Διοικητικού Μεγάρου, εντόπισαν ένα τραυματισμένο γεράκι με σπασμένο πόδι και φτερούγα. Το περισυνέλεξαν με τη βοήθεια και άλλων εργαζομένων και το παρέδωσαν στους εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ* για περαιτέρω περίθαλψη.
Οι άνθρωποι του ΟΤΕ συμμετέχοντας σε αυτήν την πράξη περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας, συνέβαλλαν για άλλη μια φορά στην ισορροπημένη συνύπαρξη φύσης και ανθρώπου!

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Επαναστατική «κάρτα» θα διαγνώσκει το AIDS μέσα σε 15 λεπτά



Μία φορητή συσκευή ικανή να διαγνώσει μέσα σε λίγα λεπτά τυχόν μόλυνση του αίματος υποδέχθηκε η ιατρική κοινότητα ως … από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις στον πόλεμο κατά του ιού HIV και του AIDS στις ανεπτυγμένες χώρες.
Με μέγεθος όσο μία πιστωτική κάρτα, το mChip αποδείχθηκε 100% ακριβές όσον αφορά την διάγνωσή του HIV στην Ρουάντα.Χιλιάδες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας το πρωτότυπο στην πόλη Kigali και τα αποτελέσματα είχαν 95% ακρίβεια για το HIV και 76% για τη σύφιλη.Η πλαστική αυτή συσκευή, κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ και αναπτύχθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου Columbia στην Νέα Υόρκη. Αξιοσημείωτο είναι και το κόστος κατασκευής της, το οποίο είναι μόλις 1 δολάριο.
Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Samuel Sia, δήλωσε πως η βασική ιδέα είναι να δημιουργήσουν μία ευρείας γκάμας διαγνωστικές εξετάσεις, προσιτές σε όλους τους ασθενείς, σε οποιοδήποτε σημείο στον πλανήτη, δίχως να είναι απαραίτητη η παρουσία τους σε νοσοκομείο, δίνοντας αίμα και περιμένοντας μέρες για τα αποτελέσματα.

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Η κάνναβη αποτελεί τον προθάλαμο για τα σκληρά ναρκωτικά!!!


Εγώ είμαι φαρμακοποιός με μεταπτυχιακό στην τοξικολογία, αλλά και 30 χρόνια εμπειρία. Λοιπόν σε πληροφορώ, ότι ποτέ δεν χρησιμοποιησα κάνναβη για θεραπευτικούς σκοπούς–αντίθετα χρησιμοποίησα μορφίνη [που είναι παράγωγο του οπίου}. Μήπως να το αφήσουμε ελεύθερο και αυτό ;;; Εχω όμως δεί πάρα πολλές φορές την επίδραση και τις γνωστές συνέπειες της χρήσης της σε πολλούς. Η κάνναβη είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη λόγω των επιζήμιων χαρακτηριστικών της, ενώ οι θεραπευτικές της ιδιότητες έχουν πολύ μικρή εμβέλεια- ίσα για να αποτελούν άλλοθι στα σχέδια κάποιων.Εχει ψυχότροπο δράση, δηλαδή επηρεάζει τον εγκέφαλο, προκαλώντας ψυχώσεις, μειώνοντας την κρίση, την μνήμη και την ικανότητα αντίληψης των πραγμάτων και λήψης αποφάσεων.