Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Οι Μπανάνες αδυνατίζουν...

H δίαιτα της μπανάνας μπορεί να λειτουργήσει και να φέρει ταχεία αποτελέσματα, εξαιτίας της ιδιότητας που έχει το συγκεκριμένο φρούτο να βελτιώνει τη πέψη και την αυξάνει το μεταβολισμό. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι οι μπανάνες είναι πλούσιες σε ανθεκτικό άμυλο, το οποίο είναι ένας τύπος φυτικών ινών που μπορεί να δώσει την αίσθηση της πληρότητας και ενδεχομένως να εμποδίσει την απορρόφηση κάποιων υδατανθράκων.Το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου γιατί βελτιώνει την πέψη και μειώνει το αίσθημα της πείνας.

Πλάνο της Δίαιτας με μπανάνα:
Η δίαιτα είναι εξαιρετικά απλή και πολλοί Ιάπωνες που την ακολούθησαν αναφέρουν ταχύτατη απώλεια βάρους. Όμως, αποφασίζοντας κάποιος να ακολουθήσει αυτή τη δίαιτα θα πρέπει να προσαρμοστεί και με τους διατροφικούς κανόνες που ακολουθεί ο συγκεκριμένος λαός.
Σε όποιον θέλει να φροντίσει την υγεία του και να περιορίσει το βάρος του συνιστούν να λαμβάνει μόνο τόση τροφή ώσπου να αισθανθεί 80% πληρότητα. Το δείπνο πρέπει να γίνεται πριν τις 8μμ και να αποφεύγονται τα επιδόρπια μετά απ’ αυτό. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται ένα κομμάτι φρούτου. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το αλκοόλ δεν επιτρέπονται, ενώ ο ύπνος θα πρέπει να ξεκινά πριν τα μεσάνυχτα. Το σκεπτικό πίσω από αυτή τη συμβουλή είναι ότι επιστημονικές μελέτες δείχνουν κάποια συνάρτηση μεταξύ στέρησης ύπνου και παχυσαρκίας.
Πρωινό
Μία ή περισσότερες μπανάνες (ώσπου να αισθανθείτε πληρότητα )
Ένα ποτήρι χλιαρό νερό
Μεσημεριανό
Γεύμα της επιλογής σας, φτωχό σε θερμίδες και μαγειρεμένο με υγιεινό τρόπο.

(π.χ ψητό φιλέτο κοτόπουλο και βραστά λαχανικά)
Απογευματινό
Ένα μικρό σνακ γύρω 3μμ (μόνο σε περίπτωση έντονης πείνας.)
Δείπνο
Γεύμα της επιλογής σας, φτωχό σε θερμίδες και μαγειρεμένο με υγιεινό τρόπο, αλλά πρέπει να καταναλωθεί πριν 8μμ.

Πλεονεκτήματα
•Τρώγοντας πρωινό κάθε μέρα μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό και να μειώσει την πιθανότητα υπερκατανάλωσης τροφής μέσα στη μέρα.

•Η αποφυγή καφεΐνης στο πρωινό μπορεί να οδηγήσει σε πιο σταθερά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα άρα και μειωμένη όρεξη.

•Τρώγοντας πριν τις 8μμ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πέψης προτού ξαπλώσουμε.

•Αποφεύγοντας τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το επιδόρπιο, αποφεύγονται ταυτόχρονα ποσότητες λίπους, αλλά και ζάχαρης. Έτσι, μειώνεται το σύνολο των θερμίδων που λαμβάνονται ημερησίως.

•Οι μπανάνες είναι μια θρεπτική τροφή και με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Β6, C και κάλιο.

•Αποθαρρύνει την υπερβολική κατανάλωση φαγητού.
Μειονεκτήματα

•Μπορεί να μην ανταποκρίνονται καλά όλοι οι οργανισμοί σε ένα πρωινό που αποτελείται καθαρά από υδατάνθρακες.

•Είναι εύκολο να ξεγελαστεί κάποιος και να καταναλώσει υπερβολικές θερμίδες κατά το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο.
Συμπεράσμα
Ακόμη κι αν η μπανάνα δεν έχει τη φοβερή ιδιότητα να αυξάνει το μεταβολισμό, είναι πολύ πιθανό ακολουθώντας τους κανόνες της ιαπωνικής διατροφής, όπως η κατανάλωση φαγητού μόνο σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και η αποφυγή επιδορπίων να επιφέρουν πολύ καλά αποτελέσματα.

Αυτό θα οδηγήσει σε μείωση των θερμίδων που θα προωθήσει την απώλεια βάρους, φυσικά όσο δεν καταναλώνονται υπερβολικές θερμίδες στα υπόλοιπα γεύμα.
Μην εφαρμόσετε κάποια δίαιτα προτού συμβουλευτείτε το γιατρό ή το διατροφολόγο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου