Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Μπισκότα και κέικ αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Οι γυναίκες που συστηματικά τρώνε μπισκότα, κέικ ή γεμιστά τσουρέκια διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο στη μήτρα, σύμφωνα … με μία νέα μελέτη. Όπως έδειξε, όσες καταναλώνουν τέτοιου είδους γλυκά δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα έχουν κατά 33% περισσότερες πιθανότητες καρκίνου σε σύγκριση με όσες σπανίως τα αγγίζουν.
Όσες, δε, τα καταναλώνουν συχνότερα από τρεις φορές την εβδομάδα, έχουν 42% περισσότερες πιθανότητες καρκίνου. Τα καλά νέα είναι πως η μέση γυναίκα έχει 1 πιθανότητα στις 100 να εκδηλώσει κάποια στιγμή καρκίνο στη μήτρα – και οι προαναφερθείσες αυξήσεις σημαίνουν πως αυτές οι πιθανότητες γίνονται 1,32 στις 100 και 1,42 στις 100 αντιστοίχως.
Για τους ερευνητές του πανεπιστημιακού Ιδρύματος Καρολίνσκα, στη Σουηδία, που εκπόνησαν τη μελέτη, ο παραπάνω κίνδυνος είναι «μέτριος», αλλά «οπωσδήποτε αρκετά σημαντικός, ώστε να πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω».
Για να μελετήσουν την πιθανή συσχέτιση γλυκών και καρκίνου της μήτρας, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία από 61.226 γυναίκες, οι οποίες την περίοδο 1987-1990 είχαν απαντήσει σε δεκάδες ερωτήσεις για την διατροφή, τον τρόπο χωής, το βάρος και την υγεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου