Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Το άγχος σκοτώνει το σεξ - Πώς να σκοτώσεις εσύ το άγχος

Πώς να έχεις όρεξη για σεξ με τόσα στο κεφάλι σου
Το άγχος κοντεύει να σε πνίξει

Μια τράπεζα που σου τηλεφωνεί αξημέρωτα για να σου υπενθυμίσει αυτό που ήδη στοίχειωνε τη σκέψη σου: καθυστέρησες τη δόση του δανείου. Μπλοκαρισμένη στην κίνηση, σου παίρνει δυο ώρες να γυρίσεις σπίτι και μόλις γυρίζεις συνειδητοποιείς ότι έχεις ξεχάσει να πληρώσεις και το κινητό. Φτάνεις σπίτι κουρασμένη από τη δουλειά, από την ανταγωνιστική συνάδελφο, από τα πισώπλατα και σε περιμένουν στην είσοδο κι άλλοι λογαριασμοί. Και φυσικά χάνεις τον ύπνο σου.

Η φίλη σου έχει απολυθεί, ο κολλητός σου είναι μήνες χωρίς δουλειά. Εσύ δουλεύεις, αλλά δεν ξέρεις για πόσο ακόμα. Οι περικοπές έχουν ήδη αρχίσει. Και ο σύντροφός σου έχει όρεξη για σεξ. Εσύ όμως; Γίνεται να έχεις όρεξη για σεξ με όλα αυτά που έχεις στο κεφάλι σου. Το άγχος κοντεύει να σε πνίξει.
Πού να τη βρεις την όρεξη; Όχι πες μου. Πού; Που το άγχος ψαλιδίζει καθημερινά τη διάθεσή σου, η ψυχολογία σου έχει γεμίσει παράπονα και φόβους και η γκρίνια μπαίνει ύπουλα από την πίσω πόρτα στην καθημερινότητά σου.
Η ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα σημειώνει ότι “Το άγχος είναι ένας φυσιολογικός μηχανισμός άμυνας του οργανισμού που όλοι βιώνουμε κάποιες στιγμές”. Τι γίνεται όμως όταν αυτές οι στιγμές είναι πολλές; Τι γίνεται όταν το επίπεδο του άγχους που αισθάνεται κανείς ξεπερνά το μέτριο και βιώνεται ως ένα διάχυτο και έντονο αίσθημα δυσφορίας; “Τότε είναι που το άγχος γίνεται παθολογικό, με τεράστιες συνέπειες για αυτόν που το βιώνει αλλά και τους γύρω του” διευκρινίζει η ψυχολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου