Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Τα δεινά των Παλαιστινίων ζωγραφισμένα σε κάκτους!


yaseen2Έναν καμβά που δεν μπορούσε κανένας να φανταστεί, τους κάκτους, χρησιμοποιεί Παλαιστίνιος καλλιτέχνης για να εκφράσει τα δεινά του λαού του.
Ο Αχμάντ Γιασίν(Ahmad Yaseen), που σπουδάζει στη σχολή Καλών Τεχνών στο πανεπιστήμιο An-Najah, στην παλαιστινιακή πόλη Ναμπλούς, αποφάσισε πριν από ένα χρόνο να κάνει καμβάδες για τα έργα του τους κάκτους γύρω από το χωριό του, την Ασίρα, στα βουνά της Σαμάρειας.
«Δεν ζωγραφίζω μάρτυρες, ούτε μπορώ να ζωγραφίζω σκηνές που συμβαίνουν στην σύγκρουση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Θα ήθελα να δείξω στοιχεία που παρέχουν μια αχτίδα ελπίδας και όχι μόνο απόγνωση», λέει ο Yaseen.

Και προσθέτει: «Χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Ο κάκτος είναι ένα φυτό που συμβολίζει τη γη της Παλαιστίνης, εκφράζοντας την άγρια ​​φύση των ανθρώπων. Αναπτύσσεται παντού, κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. Τι καλύτερος τρόπος από το να τον χρησιμοποιήσεις για την παλαιστινιακή αφήγηση;».
 yaseen2
Ο Yaseen αναφέρει ότι κάθε έργο του παίρνει ώρες και μερικές φορές ακόμη και ημέρες, για να ολοκληρωθεί. Για την εξασφάλιση πρώτων υλών, έχει φυτέψει κάκτους έξω από το σπίτι του. Όλα προορίζονται, σύμφωνα με το σχέδιο του, για να γίνουν κάποια στιγμή θέματα έκθεσης.

yassen1
yassen5
yassen6
yassen7
yassen3
(με πληροφορίες και εικόνες από Al Monitor και CCTV News)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου