Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Μία ένεση που λύνει όλα τα σεξουαλικά προβλήματα;

Μία ένεση που λύνει όλα τα σεξουαλικά προβλήματα;Η λύση στα σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί άντρες (από στυτική δυσλειτουργία μέχρι ανικανότητα), θα μπορούσε να είναι τόσο απλή όσο μια ένεση στο χέρι, υποστηρίζουν ερευνητές του Imperial College στο Λονδίνο.
Αφού χορήγησαν σε ενέσιμη μορφή την πρωτεΐνη κισπεπτίνη σε 29 άντρες, διαπίστωσαν ότι οι άντρες της μελέτης είχαν πιο έντονη εγκεφαλική αντίδραση στη θέα ζευγαριών που κάνουν σεξ (σε φωτογραφίες). Οι μαγνητικές τομογραφίες στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν αύξηση της δραστηριότητας σε περιοχές του εγκεφάλου που διεγείρονται από ερωτικές σκέψεις και επιθυμίες. Έτσι, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σεξουαλικά προβλήματα όπως η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με μια ένεση αυτής της πρωτεΐνης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, καθηγητή Waljit Dhillo, η ένεση θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει συναισθηματικά όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας. "Τα αρχικά μας ευρήματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά καθώς δείχνουν ότι η κισπεπτίνη παίζει ρόλο στην πρόκληση συναισθημάτων και αντιδράσεων που οδηγούν στο σεξ και στην αναπαραγωγή", δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να διαπιστώσουν κατά πόσο αυτή η πρωτεΐνη μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική θεραπεία για ψυχοσεξουαλικές διαταραχές και πιθανόν να βοηθήσει πολλά ζευγάρια να αποκτήσουν παιδί. Πέρα απ' αυτό όμως, η κισπεπτίνη θεωρείται πιθανό ότι ίσως βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.
Μένει να φανεί στο μέλλον αν η πρωτεΐνη αυτή είναι τόσο θαυματουργή, ενώ οι ερευνητές σχεδιάζουν να μελετήσουν και τις αντιδράσεις των γυναικών σε αυτή την ουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου