Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Οι Δρόμοι της Ελιάς ....... & ...... οι Δρόμοι της Βλακείας

Μαζεύτηκαν κάποιες υπηρεσίες και ερευνητικά ιδρύματα και αποφάσισαν να υλοποιήσουν ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την ελιά με στόχο μια εθνική βάση δεδομένων ελληνικών ποικιλιών καθώς και την μελέτη κάποιων μοριακών μηχανισμών.


Η ανακοίνωση που έβγαλαν έχει τίτλο Οι Δρόμοι της Ελιάς και είναι μάλλον βασισμένη στον τίτλο του βιβλίου Οι Δρόμοι της Ανάπτυξης.

Η ανακοίνωση λέει μεταξύ των άλλων.

…….

Οι εμβληματικές ποικιλίες ελιάς της Ελλάδος καλλιεργούνται πλέον σε
ολόκληρο τον κόσμο, από την Αυστραλία, την Κίνα μέχρι και την Ιταλία. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται εκμετάλλευση των ελληνικών ονομάτων ελαιολάδων λόγω της έλλειψης κατοχύρωσης των δικαιωμάτων. Είναι αξιοσημείωτο ότι κυκλοφορούν στην αγορά μη-ελληνικά ελαιόλαδα με την ελληνική επωνυμία “Sitia”. Είναι επίσης γνωστή η ιστορία της ποικιλίας Koroneiki-i38R η οποία επιλέχθηκε, και προστατεύεται νομικά με πατέντα για χρήση σε υπέρπυκνες φυτεύσεις και η οποία ανταγωνίζεται ευθέως την αυθεντική ελληνική ποικιλία Κορωνέικη στις παγκόσμιες αγορές, χωρίς την παραμικρή συνεισφορά μέσω τελών δικαιωμάτων (royalty fees) στην Ελληνική οικονομία. …….
Οι ξένοι, και μαγκιά τους, έχουν εκμεταλλευτεί ντόπιο γενετικό υλικό από δενδρώδη μέχρι και βότανα έως και βομβίνους, βελτιώνοντας τα και πουλώντας τα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις και υπηρεσίες και ερευνητικά ιδρύματα τόσες δεκαετίες τι έκαναν;;;
Έφτιαχναν ένα κομματικό και πελατειακό κράτος για να βολεύουν την δεξαμενή των ψηφοφόρων και μια δημόσια διοίκηση που εξυπηρετούσε συμφέροντα.
ΑΥΤΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Κατά τ αλλα φταίει η Ευρώπη και το ευρώ.
Ας ξαναψηφίσουμε νέα δημοκρατία και μετά πασοκ και μετά σύριζα και μετά καμένο και μετά μερικούς από αυτούς που συμμετέχουν σε 100 νέες πολιτικές κινήσεις που είναι 101% βέβαιο ότι ανήκουν στον κύκλο των εραστών της καρέκλας.
Θα κυνηγάμε και θα γυρίζουμε γύρω γύρω από την ουρά μας επί δεκαετίες, τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου