Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Η ΑΡΚΤΙΚΗ ΦΛΕΓΕΤΑΙ


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.


Η Αρκτική ΚΑΙΓΕΤΑΙ με φλόγες τόσο μεγάλες που είναι ορατές απ’ το διάστημα!


Είναι πρωτοφανές για τα τελευταία 10.000 χρόνια. Ο Ιούλιος ήταν ο πιο ζεστός μήνας που καταγράφηκε στην ιστορία! Δεν είναι πλέον κλιματική αλλαγή, είναι κλιματικό ψήσιμο. Και θα γίνει πολύ, πολύ χειρότερο...



Τίποτα όμως δεν είναι πιο επικίνδυνο απ’ την απελπισία -- γιατί ακόμη ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μετατρέψουμε αυτό το εφιαλτικό σενάριο σε ένα όμορφο, καθαρό, πράσινο μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας
!Γι’ αυτό το Avaaz βάζει μπροστά ένα φιλόδοξο σχέδιο 16 μηνών κινητοποίησης: ξεκινώντας απ’ την κρίσιμη Διάσκεψη Κορυφής του ΟΗΕ αυτόν τον Σεπτέμβρη και κορυφώνοντας στα τέλη του επόμενου έτους, όποτε και θα γίνουν οι πιο καθοριστικές διαπραγματεύσεις για το κλίμα απ’ την υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού. Δες πώς μπορούμε να κερδίσουμε:

  • Πιέζοντας τις κυβερνήσεις να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης και να δεσμευτούν για στροφή σε 100% καθαρή ενέργεια
  • Κινητοποιώντας εκατομμύρια πολίτες να ενώσουν τις φωνές τους με τους μαθητές και τις μαθήτριες του πλανήτη στη μεγαλύτερη παγκόσμια απεργία για το κλίμα που ετοιμάζουν για τον Σεπτέμβρη
  • Προσφέροντας εκπαίδευση στις πιο υποσχόμενες νέες ακτιβίστριες και ακτιβιστές που ηγούνται στον παγκόσμιο αγώνα για το κλίμα 
  • Αναχαιτίζοντας το λόμπι των πετρελαϊκών και του λιγνίτη, και τις πολιτικές μαριονέτες τους, κάθε φορά που προσπαθούν να ανέβουν στην εξουσία 
Αλλά για να πετύχει, πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα! Αν 10.000 από εμάς στηρίξουμε με όσο κοστίζει ένας καφές την εβδομάδα, μπορούμε να γιγαντώσουμε αυτό το παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα και να υπερασπιστούμε όσα αγαπάμε.

Κάποιοι έχουν ήδη πελαγώσει απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Αλλά πραγματικά έχουμε πλέον όλα τα εργαλεία για τη δημιουργία μιας πετυχημένης, καθαρής, πράσινης παγκόσμιας οικονομίας. Ήδη η ανανεώσιμη ενέργεια είναι συχνά πιο οικονομική απ’ τα ορυκτά καύσιμα.

Παράλληλα δυναμώνει κι ένα παγκόσμιο κίνημα νέων ηγετών, αποφασισμένο να εξασφαλίσει 100% καθαρό μέλλον για όλους μας. Αυτή τη στιγμή όμως δέχονται σκληρό πόλεμο απ’ τους αρνητές της κλιματικής αλλαγής και τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων. Μαζί μπορούμε να ρίξουμε το παγκόσμιο βάρος του κινήματός μας για να τους στηρίξουμε, αρχίζοντας δυναμικά με τη Διάσκεψη Κορυφής τον επόμενο μήνα και συνεχίζοντας αδράζοντας κάθε σημαντική πολιτική ευκαιρία μέσα στους επόμενους 16 μήνες, για να  υπερασπιστούμε όσα αγαπάμε!!

Κανένα άλλο κίνημα δεν έχει την παγκόσμια εμβέλεια για να οργανώσει κάτι τέτοιο σε τέτοια έκταση. Το Avaaz, και όλα όσα πετυχαίνουμε, χρηματοδοτούνται στο 100% από διαδικτυακές μικρό-δωρεές, όπως αυτή. Γι’ αυτό στήριξε με ένα μικρό εβδομαδιαίο ποσό, κι ας δώσουμε μαζί τη μάχη για το μέλλον που αξίζουν τα παιδιά μας.
Πριν απ’ τις διαπραγματεύσεις για το κλίμα στο Παρίσι, μας είχαν πει ότι ο στόχος μας για 100% καθαρή ενέργεια ήταν αδύνατος. Αλλά μαζί κάναμε το αδύνατο δυνατό: με παγκόσμιες μαζικές διαδηλώσεις, εντυπωσιακές δράσεις και έξυπνη στρατηγική. Τώρα χώρες σε όλο τον κόσμο δημοσιεύουν πλάνα για στροφή σε 100% καθαρή ενέργεια! Αλλά πάρα πολλές άλλες έχουν μείνει πίσω, βάζοντας τα πάντα σε κίνδυνο. Γι’ αυτό το κίνημά μας πρέπει να συσπειρωθεί ξανά.

Με ελπίδα και πολλή αποφασιστικότητα,

Bert, Marigona, Joseph, Risalat, Rosa και όλη η ομάδα του Avaaz

ΥΓ. Αυτή ίσως να είναι η πρώτη δωρεά που κάνεις στο κίνημά μας. Είμαστε ευγνώμονες! Ήξερες ότι το Avaaz είναι 100% crowdfunded; Δηλαδή βασίζεται εξολοκλήρου σε διαδικτυακές μικρο-δωρεές μελών του κινήματος όπως
B5σύ. Αυτό μας δίνει πλήρη ανεξαρτησία, ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Στήριξε μαζί με 1 εκατομμύριο ανθρώπους απ΄ όλο τον κόσμο που έχουν δωρίσει για να γίνει το Avaaz μια ισχυρή δύναμη υπεράσπιση ς του καλού στον πλανήτη.

Περισσότερες πληροφορίες:

Έχουμε 18 μήνες για να σώσουμε τον πλανήτη (Protagon)
https://www.protagon.gr/epikairotita/exoume-18-mines-gia-na-swsoume-ton-planiti-44341881427

Ο Αρκτικός Κύκλος φλέγεται (φωτογραφίες - βίντεο) (Η Καθημερινή)
https://www.kathimerini.gr/1036344/gallery/epikairothta/kosmos/o-arktikos-kyklos-flegetai-fwtografies---vinteo

Κλιματική αλλαγή: «Φούρνος» ο πλανήτης - Προθεσμία 18 μηνών για τη λήψη μέτρων (Έθνος)
https://www.ethnos.gr/kosmos/53893_klimatiki-allagi-foyrnos-o-planitis-prothesmia-18-minon-gia-ti-lipsi-metron

Παγκόσμια μαθητική απεργία για να ανατραπεί η κλιματική αλλαγή (Η εφημερίδα των Συντακτών)
https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/186712_pagkosmia-mathitiki-apergia-gia-na-anatrapei-i-klimatiki-allagi

Έρευνα: «Κόλαση» η Ευρώπη εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής (Έθνος)
https://www.ethnos.gr/kosmos/53643_ereyna-kolasi-i-eyropi-exaitias-tis-klimatikis-allagis 


Το Avaaz είναι ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών με 51 εκατομμύρια μέλη
που κινητοποιείται για να φέρνει τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η κεντρική μάς ομάδα λειτουργεί από 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook, το Twitter ή το or Instagram.

Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή στις έγινες μέλος του Avaaz υπογράφοντας ένα ψήφισμα με τη διεύθυνση email ilur87@otenet.gr.

Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου