Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Ανοιχτές Κυριακές στο Αγρόκτημα Φοίφα


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Συνεχίζονται οι Ανοιχτές Κυριακές στο Αγρόκτημα Φοίφα  και αυτήν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου με μια θεματική αφιερωμένη στο σπόρο. Επιλέγωντας 8 ειδη διαφόρων εποχικών σπόρων οι ενδιαφερόμενοι θα δημιουργήσουν σποροσβώλους για απευθείας φύτευση οπουδηποτε επιθυμούν. Ο σποροσβώλος ειναι μια τεχνική φυσικής καλλιέργειας, που πρωτοεπικοινωνήθηκε στον Δυτικό κόσμο από τον Ιάπωνα γεωπόνο και φιλόσοφο Masanobu Fukuoka, ως ενα  βασικό εργαλείο αναδόμησης των κατεστραμμένων ενεργειακά εδάφων , αλλά και ενα εργαλείο ανάπτυξης κήπων βασιζόμενων  στην  φυσική καλλιέργεια (natural farming) αλλά και στην μόνιμη μορφή καλλιέργειας (permaculture).




 Εκ τοτε αυτή η τεχνική ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο δημιουργώντας κήπους στις ερήμους ή αναζωογονώντας καμμένες εκτάσεις κ.α  Πλέον ο κόσμος της αγροοικολογίας αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές, καθώς έχουν αρχίσει πλέον να φαίνονται καθαρά στον πλανήτη μας οι επιπτώσεις των καλλιεργητικών και άλλων πρακτικών που εξαντλούν τους πόρους της γής, αυξάνοντας το οικολογικο μας αποτύπωμα.
Με αυτήν την εκδήλωση το Αγρόκτημα Φοίφα ξεκινά τις εποχικές σπορές του αλλά και προμηθεύει τον κόσμο που ενδιαφέρεται με σποροσβώλους , προκειμένου να δημιουργησουν τους δικους τους μικρούς  φυσικούς κήπους , συγκαλλιέργωντας ποικίλλα έιδη και καθιστώντας τους κήπους ενεργειακά αυτάρκεις.
Αλλά και ταυτόχρονα καλεί όλους όσους επιθυμούν να υποστηρίξουν την λειτουργία και το έργο της Ανοιχτής Τράπεζας Σπόρων του Αγροκτήματος , να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην διοργάνωση της Γιορτής Ανταλλαγής Σπὀρων που θα γίνει προσεχώς.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και είναι ιδιαίτερα στοχευμένη στα παιδιά. Εκπαιδευτικοί που ενδιαφερονται να δημιουργήσουν κήπους στα σχολεία τους , μπορούν να προμηθευτούν σπόρους αλλά και λάβουν πληροφορίες για τα αντιστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει το Αγρόκτημα καθημερινά.
Η εκδήλωση ξεκινά στις 11.00 και για το ενδεχόμενο βροχής έχουν ήδη προβλεφθεί προφυλαγμένοι χώροι για την διεξαγωγή του εργαστηρίου, ενώ η σπορά θα γίνει όταν ο καιρός το επιτρέψει.
Για πληροφοριες δείτε την εκδήλωση στο FB https://www.facebook.com/events/1165924990265976/ 
Για την συμμετοχή σας μπορειτε να επικοινωνήσετε στα τηλ 2721022505
CEO of Re:Think Social Cooperative

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου