Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΜΑΣΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ.


Είδα με έκπληξη να κάνουν συγκεντρώσεις ενάντια στην χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία.

Ποτέ δεν είδα να κάνουν οι γονείς διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις για την ανάγκη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ στα σχολεία.

Ποτέ δεν είδα εσάς τους γονείς να θορυβείστε και να κινητοποιήστε για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των μαθητών που καπνίζουν στο σχολειό, για το ότι ξημερώνονται τα βλαστάρια σας στα ορθάδικα με μπόμπες στο χέρι που απειλούν σοβαρά την υγεία τους, για το ότι σπάνε τα νεύρα του κόσμου με τις εξατμίσεις στα μηχανικά και την μουσική στη διαπασών στα αυτοκίνητα, για το ότι σκοτώνονται και μένουν ανάπηρα στους δρόμους με τα αυτοκίνητα που εσείς οι ίδιοι τους αγοράζετε.


ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΜΑΣΚΑ;;;
ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ;;; ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΕΣΑΕΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ;;;

ΣΥΝΕΠΩΣ δεν σας ενδιαφέρει η παιδεία του παιδιού σας αφού ποτέ δεν κινητοποιηθήκατε ενάντια στην παπαγαλία και τα φροντιστήρια αλλά έρχεστε τώρα και διαμαρτύρεστε για την μάσκα.

Οι χειρουργοί και οι οδοντίατροι που περνούν οκτάωρα κάθε μέρα με μάσκα σε όλο τον πλανήτη και είναι εκατοντάδες χιλιάδες σε νοσοκομεία και οδοντιατρεία, έχετε ακούσει ποτέ κάτι για προβλήματα από τη μάσκα; Και είναι εκατοντάδες χιλιάδες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Έχει ακουστεί κάτι μέχρι σήμερα. Όχι φυσικά.

ΣΥΝΕΠΩΣ η μάσκα δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα απλά μας ζορίζει λίγο να την συνηθίσουμε. Ακόμα και επάνω στην εξωτερική επιφάνεια να φέρει μικρόβια θα πρέπει να την γλείψουμε ή να την φάμε για να κολλήσουμε αλλά και πάλι έρχονται οι γραμμές άμυνας του σώματος και καθιστούν σχεδόν αδύνατη την μόλυνση από στόματος. Μόνο με τρίψιμο από τα μάτια και αμυχές από το δέρμα και πάλι με τριβή/επαφή.

Και τα μόρια του οξυγόνου και του διοξειδίου του άνθρακα είναι σαν μπάλες ποδοσφαίρου και οι οπές στις μάσκες είναι σαν γήπεδα που σημαίνει ότι εξασφαλίζεται ομαλά η ανταλλαγή αερίων και δεν επιβαρύνεται το βλαστάρι σας με την μάσκα.

Η ΜΑΣΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ.

Οι ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ και οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ έγραψαν ιστορία όσο είχαν ηγέτες που επέβαλαν πειθαρχία. Όταν αστικοποιήθηκε η ζωή τους οδηγηθήκαν σε παρακμή. Όπως έγινε και με την Αθήνα και με την Ρώμη και την Κωνσταντινούπολη. Όταν ανεβαίνει το επίπεδο ζωής και δεν υπάρχει πειθαρχία έρχεται πορνεία και ασυδοσία.

ΣΥΝΕΠΩΣ οι κινητοποιήσεις αποδεικνύουν ξεκάθαρα το ποσό επιρρεπείς είναι κάποιοι στην διαμαρτυρία για την διαμαρτυρία αλλά και το πόσο επιρρεπείς είναι στα κελεύσματα και τις προτροπές αυτών που έχουν και την ικανότητα και το ταλέντο στο να προκαλούν και δημιουργούν εντυπώσεις με προφανέστατο σκοπό την δημιουργία ρεύματος και την εξοικονόμηση ψήφων σε μια επόμενη πολιτική αναμέτρηση.

Αυτό που έχουμε ανάγκη σαν λαός είναι μάθουμε να ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ και έτσι να μάθουμε να ξεχωρίζουμε την ΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ όπως έλεγαν και οι παλιοί. Οι παλιότεροι σε ηλικία, γέροντες δηλαδή σήμερα. Και μετα απο αυτούς είναι η δική μας γενιά, η γενιά του πολυτεχνείου, της ρεμούλας και της ασυδοσίας. Τρέμω στην ιδέα του τι παρακαταθήκη θα αφήσουμε στους επόμενους.

Με εκτίμηση

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης
Πτυχιούχος ΑΠΘ
Διδάκτωρ ΠΠ
Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου