Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Πολυχάπι - ασπίδα κατά των καρδιοπαθειών και του καρκίνου

Διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά, αρχής γενομένης από τη Βρετανία, θα είναι τις επόμενες κιόλας ημέρες το πολυχάπι-ασπίδα κατά των καρδιοπαθειών και του καρκίνου, το οποίο προστατεύει επίσης από το Αλτσχάιμερ και επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα συμπλήρωμα ρεσβερατρόλης, της ουσίας που περιέχεται στο κόκκινο κρασί και αποτελεί ένα είδος ασπίδας για την καρδιά, αφού η εταιρεία που το παρασκευάζει υποστηρίζει ότι είναι εξίσου ευεργετικό με την άσκηση. Η άποψη αυτή βρίσκει πάντως αντίθετους αρκετούς επιστήμονες, οι οποίοι προειδοποιούν ότι το εν λόγω χάπι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε καμία περίπτωση ως υποκατάστατο της άσκησης και της υγιεινής διατροφής.


Οι θετικές επιδράσεις του νέου αυτού συμπληρώματος έχουν ήδη επιβεβαιωθεί σε πειράματα στο εργαστήριο. Πάντως δεν υπάρχει δημοσιευμένη έρευνα για τον τρόπο δράσης του στον ανθρώπινο οργανισμό. Για να πάρει όμως άδεια κυκλοφορίας σημαίνει πως οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου φαρμάκων έχουν δώσει το πράσινο φως, βασισμένες σε αποδείξεις. Οι ειδικοί συμβουλεύουν ως συνιστώμενη ημερήσια δόση τα 50 mg, αφού, όπως συμβαίνει με όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα, υπάρχει ο κίνδυνος παρενεργειών, όπως αϋπνίες, πόνοι στις αρθρώσεις, ακόμη και διάρροια.

Οι ερευνητές της φαρμακευτικής εταιρείας Biotivia, που βρίσκεται πίσω την παρασκευή του πολυχαπιού, λένε ότι τα οφέλη του είναι τεράστια, αφού προλαμβάνει τον καρκίνο θανατώνοντας τα κακοήθη κύτταρα. Επιπλέον προστατεύει αποτελεσματικά τον οργανισμό από την υψηλών λιπαρών και θερμίδων δίαιτα, γεγονός που σημαίνει ότι τα παχύσαρκα άτομα θα είναι περισσότερο προστατευμένα από την εμφάνιση προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με το πάχος. Στα λοιπά οφέλη του συγκαταλέγεται η βελτίωση της αντοχής.

Η ανακάλυψη του συγκεκριμένου χαπιού έγινε τυχαία, όταν πριν από είκοσι χρόνια οι επιστήμονες προσπαθούσαν να καταλάβουν γιατί η Γαλλία έχει τόσο χαμηλά ποσοστά καρδιοπαθειών. Τα οφέλη της ρεσβερατρόλης ωστόσο επιβεβαιώθηκαν μόλις το 2009.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου