Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Τρέξιμο… το ελιξίριο της νεότητας

Το ξέρατε ότι τα αθλήματα αντοχής, όπως το τζόγκινγκ και η γρήγορη ποδηλασία, μπορεί να αποτελούν ελιξίριο νεότητας; Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, αυτού του είδους η άσκηση προστατεύει από τη γήρανση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όσα από τα ποντίκια έτρεχαν τρεις φορές την εβδομάδα και επί πέντε μήνες σε έναν κυλιόμενο διάδρομο έδειχναν - και οργανικά ήταν - εξίσου νέα με τα φυσιολογικά ποντίκια, ενώ όσα δε γυμνάζονταν είχαν γκριζάρει, έχαναν το τρίχωμά τους, απομονώνονταν κοινωνικά και παρουσίαζαν μείωση της γονιμότητάς τους.
Τα ευρήματα αυτά δημοσιεύονται στην αμερικανική επιθεώρηση «Proceedings» της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS).
«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι μπορούν να αποκομίσουν, παίρνοντας χάπια, τα οφέλη της συστηματικής γυμναστικής», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μαρκ Ταρνοπόλσκι, καθηγητής Παιδιατρικής & Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο ΜακΜάστερ, στο Χάμιλτον του Οντάριο.
«Αποδείξαμε με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο της αληθινής γυμναστικής όταν το ζητούμενο είναι η προστασία από τα γηρατειά. Το αληθινό ελιξίριο νεότητας είναι η γυμναστική, αλλά επειδή απαιτεί χρόνο και κόπο, οι περισσότεροι επιλέγουν να την αγνοούν», κατέληξε ο δρ Ταρνοπόλσκι.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου