Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα φυτό της Αμαζονίας «όπλο» κατά των καρκινικών όγκων

Ένα φυτό της Αμαζονίας «όπλο» κατά των καρκινικών όγκωνΒραζιλιάνοι επιστήμονες δοκίμασαν με επιτυχία σε καρκινικούς όγκους ένα φυτό της Αμαζονίας

«Ανακαλύψαμε έναν ορισμένο τύπο μικροοργανισμών που ζουν μέσα σ’ ένα φυτό, τους
απομονώσαμε και βγάλαμε απ’ αυτούς μια ουσία την οποία δοκιμάσαμεσε καρκινικά κύτταρα και διαπιστώσαμε πως είχε αποτέλεσμα σε ορισμένους όγκους», δήλωσε την Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρούντι Προκόπιο, συντονιστής του Κέντρου Βιοτεχνολογίας της Αμαζονίας (CBA).
Έπειτα από μια πρώτη πειραματική φάση, η ουσία αυτή θα δοκιμαστεί σε ζώα, πριν γίνουν δοκιμές σε ανθρώπους στο πλαίσιο του πειράματος αυτού, το οποίο άρχισε πριν από τέσσερα χρόνια και θα μπορούσε να καταλήξει στη δημιουργία θεραπειών λιγότερο επιθετικών για τον οργανισμό.
Ο Προκόπιο αρνήθηκε να αποκαλύψει πριν από το τέλος της διαδικασίας το όνομα του φυτού ή τους τύπους όγκων στους οποίους έγιναν οι δοκιμές.»Έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε νέα φάρμακα κατά του καρκίνου που να είναι πιο αποτελεσματικά και λιγότερο τοξικά», δήλωσε μόνο.
Το CBA, το οποίο χρηματοδοτείται από την βραζιλιανή κυβέρνηση, συνεργάζεται στο πρόγραμμα αυτό με ένα αμερικανικό πειραματικό εργαστήριο ογκολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου