Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ψυχολογικά Νέα

Paterakis Newsletter Feb 2012



Panic Disorder - Η διαταραχή πανικού είχε πάντα μεγάλα ποσοστά στην Ελλάδα. Σήμερα έχει ακόμα πιο αυξημένα ποσοστά και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Βασικός λόγος αυτής της αύξησης είναι το γεγονός ότι στον πρώτο χρόνο ζωής δεν υπάρχει μία σταθερή φιγούρα φροντίδας για το παιδί ή η φιγούρα αυτή δεν είναι διαθέσιμη σε αυτό το κρίσιμο διάστημα. Μία τέτοια φιγούρα είναι απαραίτητη για την ομαλή ψυχολογική ανάπτυξη.
Διαβάστε αναλυτικά:
Η οικογενειακή θεραπεία ασχολείται με τους δεσμούς των μελών της οικογένειας και φροντίζει για την εξέλιξή τους. Τείνει να αντιλαμβάνεται τις αλλαγές οι οποίες γίνονται στο οικογενειακό πλαίσιο μέσω της έννοιας των συστημάτων αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών. Δίνει έμφαση στις οικογενειακές σχέσεις καί τις θεωρεί βασικό παράγοντα για την ψυχική υγεία.
Διαβάστε αναλυτικά:
Υπάρχουν πολλοί τύποι ψυχοθεραπείας. Καί πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους. Η ψυχοθεραπεία γίνεται μέσω του λόγου. Στην ψυχαναλυτικού τύπου ψυχοθεραπεία την οποία εφαρμόζω στο γραφείο μου και η οποία έχει τα καλύτερα αποτελέσματα ο θεραπευτής ακούει προσεκτικά τους συνειρμούς του θεραπευόμενου και με βάση την εκπαίδευσή του τους συνδέει με τις επιθυμίες, τα ολισθήματα της γλώσσας, τα όνειρα και τις φαντασιώσεις του. Συνήθη θέματα ψυχοθεραπείας αναλυτικά:

Νέα
Αρθρογραφία
Στείλτε Email
F.A.G.S

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Μιχάλης Ι. Πατεράκης, Μ.Α
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής
Καθηγητής Ψυχοδιαγνωστικής
Διεύθυνση: Αδριανοθυρών 14, Δάφνη, Αθήνα Διευκρίνηση: στον χάρτη, η οδός αναγράφεται ως "αδριανοθήρων".
Τηλέφωνο: 211 71 51 801
E-mail:info@psychotherapy-net.info



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου