Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Δες πόσο σημαντικά είναι τα γυαλιά ηλίου για την υγεία σου

Εάν ανήκετε σε αυτούς που θεωρούν ότι τα γυαλιά ηλίου είναι απλά ένα αξεσουάρ και όχι απαραίτητα, καιρός να αλλάξετε γνώμη! Οι ειδικοί υπογραμμίζουν τις βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και συνιστούν να προστατεύουμε πάντα τα μάτια μας με τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου. Χάρη στις online αγγελίες  μπορείτε να βρείτε πολλά χρώματα και μοντέλα σε γυαλιά. Καλό θα ήταν να προτιμήσετε γυαλιά που να καλύπτουν και το πλαινό μέρος αλλά κυρίως θα πρέπει να είστε πάντα προσεκτικοί στους φακούς να είναι τέτοιοι ώστε να να μπλοκάρουν τις ακτίνες UVB και UVB και να προστατεύουν τα μάτια σας.

Από τι λοιπόν μας προφυλάσσουν τα γυαλιά ηλίου;


·         Καταρχήν από την φωτοτραυματική κερατίτιδα : ουσιαστικά είναι έγκαυμα στο μάτι που προκαλεί προκαλεί θολή όραση, ερυθρότητα και παρότι περνάει περίπου σε 2 μέρες προκαλεί μια πολύ ενοχλητική αίσθηση κνησμού.
·         Μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης ρυτίδων. Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και είναι από τα πρώτα σημεία στο πρόσωπο μας που “σπάε騔. Ακόμη, σκεφτείτε μόνο την κίνηση που κάνετε όταν προσπαθείτε να δείτε στο φως και μισοκλείνετε τα μάτια σας. Αυτή η ακριβώς η κίνηση μακροπρόθεσμα θα προκαλέσει ρυτίδες!
·         Οι ακτινοβολίες UVA είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση της πολύς δημοφιλής ασθένειας στις μεγαλύτερες ηλικίες, το γνωστό καταρράκτη!
·         Μπορεί να είναι αρκετά σπάνιο αλλά μπορεί να εμφανιστεί καρκίνος των βλεφάρων και τις ίριδας εξαιτίας της υπερβολικής έκθεσης των ματιών μας στον ήλιο.


Τέλος φυσικά τα γυαλιά ηλίου ξεκουράζουν τα μάτια μας και μας επιτρέπουν να βλέπουμε καλύτερα και να προσαρμοζόμαστε ευκολότερα από το φως στο σκοτάδι και αντίστροφα (όταν μπαίνουμε σε κάποιο κλειστό χώρο). Σκεφτείτε όταν είσαστε μια ολόκληρη μέρα στην παραλία χωρίς γυαλιά και όταν ξεκινήσει να νυχτώνει πόσο πολύ δυσκολεύεστε να προσαρμοστείτε στο σκοτάδι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου