Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Καρπουζοθεραπεία για βαθιά αποτοξίνωση!

karpouzi
Η καρπουζιοθεραπεία είναι μία από τις καλύτερες αποτοξινωτικές μεθόδους. Είναι απλή, είναι νόστιμη, δροσερή και χορταστική.
Ο κανόνας; Απλώς τρως μόνο καρπούζι.Καλό είναι να αποφεύγεται από άτομα που ακολουθούν ιδιαίτερη διατροφή για λόγους υγείας. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.Η θεραπεία γίνεται για μία μέρα ή για τρεις μέρες. Υπάρχουν κάποιοι που την ακολουθούν για μία εβδομάδα ή και περισσότερο, αλλά αυτή η παρατεταμένη νηστεία χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία και ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης. Έτσι, καλό θα ήταν να το κάνεις ένα 24ωρο και εάν δεις οτι σου πάει μπορείς να το κάνεις και για τρεις μέρες.

Στη νηστεία αυτή απαγορεύεται ακόμα και το νερό, αφού το καρπούζι έχει 95% περιεκτικότητα σε νερό.
Το καρπούζι έχει πολλά για τον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα  β-καροτίνη και λυκοπένιο (δύο έντονεςαντιοξειδωτικές ουσίες). Είναι πλούσιο σε Κάλιο, το οποίο συμβάλλει στην ρύθμιση τηςκαρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης.
Επιπλέον είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, των οποίων η δράση είναι ευεργετική για την καλή λειτουργία του εντέρου, την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας καθώς πρόληψη του καρκίνου του ορθού και παχέως εντέρου.
Καρπούζι…το ζητά ο οργανισμός μας…το επιβάλλει το καλοκαίρι!!!!!
Ακολουθεί πίνακας με τα συστατικά του:
Θρεπτικά συστατικάΔιατροφική Αξία ανά 100γρ
Υδατάνθρακες7,55 gm
Πρωτεΐνες0,61 gm
Λίπη0,15 gm
Φυτικές ίνες0,4 gm
Σάκχαρα6,20 gm
Ασβέστιο8 mg
Σίδηρο0.17mg
Κάλιο116 mg
Νάτριο2 mg
Μαγνήσιο11 mg
Φώσφορος9 mg
Φθόριο1,5 mg
βιταμίνη Α569 IU
βιταμίνη Β10,033 mg
βιταμίνη Β20,021 mg
βιταμίνη Β50,221 mg
βιταμίνη B60,045 m
βιταμίνη Β3 mc
βιταμίνη C9,6 mg
Νερό91,45 gm
Ενέργεια30 kcal

- η περιεκτικότητά του σε σάκχαρο είναι μόνο 5% μικρότερη από αυτήν του μήλου…..
ένα καρπούζι μπορεί να έχει μόνο το μισό σάκχαρο από ένα μήλο….
- δεν περιέχει σχεδόν καθόλου λίπη…..
- καθόλου χοληστερίνη….
- και η περιεκτικότητά του σε θερμίδες αμελητέα… ένα μικρό μπολ ή ένα φλιτζάνι του τσαγιού καρπούζι περιέχει μόνο 40 θερμίδες 

σε αυτά αν προσθέσουμε και:

την βιταμίνη Α
την βιταμίνη B1
την βιταμίνη B6
την βιταμίνη C
το φολικό οξύ
το λυκοπένιο
το β-καροτένιο
το κάλιο
το μαγνήσιο
το φώσφορο
το νάτριο
το ασβέστιο
και τις διαλυτές φυτικές ίνες
από τα οποία είναι πλούσιο το καρπούζι έχουμε ένα πλούσιο και πλήρες γεύμα.
karpoyzi-καρπούζι
 

Εκτός από την θαυμάσια, την εξαίσια γεύση του καρπουζιού, την δροσιά του και την γλύκα του, η βιταμίνη Α είναι σημαντική για την καλή υγεία των ματιών μας, για την σωστή και καλή νυκτερινή όραση μας, ενώ παράλληλα καταπολεμά τις μολύνσεις και ενδυναμώνει τα λεμφοκύτταρα του οργανισμού μας.
Η βιταμίνη Β1(θειαμίνη) είναι σημαντική και ευεργετική για τον οργανισμό μας και κυρίως για των οργανισμό των καπνιστών και των ατόμων που καταναλώνουν αλκοόλ.
Η θειαμίνη λειτουργεί ως συνένζυμο για την παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό και συντελεί στον μεταβολισμό των υδατανθράκων, επίσης είναι σημαντική για την διαβίβαση των νευρικών ερεθισμάτων….
Η βιταμίνη Β6 δρα κυρίως ως συμπαράγοντας ενζύμων τα οποία εμπλέκονται σε πάνω από εκατό αντιδράσεις οι οποίες επηρεάζουν των μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των λιπών και των υδατανθράκων.
Ενισχύει την παραγωγή αντισωμάτων, ερυθρών αιμοσφαιρίων και συντελεί στην ισορροπημένη παραγωγή ορμονών, υποστηρίζει την υγεία των νεύρων και των ιστών του δέρματος καθώς και την υγεία του δέρματος, βοηθά στην αντιμετώπιση του στρες και στο να έχουμε καλό ύπνο
Εκτός από τα παραπάνω, το καρπούζι ενδείκνυται και για:
το άσθμα…
την οστεοπόρωση….
την ρευματοειδή αρθρίτιδα….
βοηθά στο να χάσουμε βάρος λόγω των αποτοξινωτικών και διουρητικών ιδιοτήτων του…….
οι ισχυρές διουρητικές ιδιότητές του βοηθάν στη θεραπεία…..
όλων των φλεγμονών του ουροποιητικού συστήματος καθώς και των χρόνιων ασθενειών της ουρήθρας, όπως κυστίτιδες, ουρηρθρίτιδες.
Ερευνες έχουν δείξει ότι και ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη μπορούν να επωφεληθούν από το καρπούζι.
Έχει παρατηρηθεί ότι μετά από μία ολιγοήμερη διατροφή με καρπούζι,
η φαγούρα και η πολυουρία εξαφανίζονται.
Η δε αναλογία του σακχάρου στα ούρα γίνεται φυσιολογική.


Ο χυμός του προκαλεί έντονη και ισχυρή διούρηση, λόγω της κιτρουλίνης και της αργινίνης που περιέχει, καθαρίζοντας έτσι το αίμα από τα δηλητήρια, βοηθά στην θεραπεία της νεφρίτιδας,καθώς βοηθά τα νεφρά να απαλλαγούν από τα άλατα και το πύο συμπαρασύροντας ακόμα και μικρούς λίθους.
Βοηθά η κατανάλωση του καρπουζιού στο να έχουμε υγιή την καρδιά μας, να έχουμε υγιή και ισχυρά οστά, να έχουμε περίσσεια κολλαγόνου, να προστατευτούμε από την υπέρταση, να έχουμε επαρκεί ενυδάτωση και εσωτερική λίπανση προστατεύοντας τον οργανισμό μας από τις ανεπιθύμητες και αρνητικές συνέπειες της αφυδάτωσης.
Ανανεώνουμε το κάλιο και το νάτριο που εξαφανίζονται από το σώμα μας τώρα το καλοκαίρι λόγω της μεγάλης παραγωγής ιδρώτα
Τονώνουμε τους μύες μας και να απαλλασσόμαστε από τις κράμπες.
Καρπούζι λοιπόν…
Ακόμα και τα κουκούτσια του είναι γεμάτα πλούσιων θρεπτικών συστατικών….
στον αραβικό κόσμο τα σπόρια του καρπουζιού αλατισμένα και ψημένα αποτελούν μια υγιεινότατη τροφή….
ακόμα και το άσπρο μέρος της φλούδας του περιέχει μία ουσία την κιτρουλίνη για την οποία οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί ότι αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να λειτουργήσει ως αφροδισιακό – διεγερτικό.
Νομίζω οτι ανέφερα αρκετά οφέλη του καρπουζιού. 
Τέλος να προσθέσω για όσους θελήσουν να δοκιμάσουν την τριήμερη καρπουζοθεραπεία, ότι μετά το πέρασμα των τριών ημερών, πρέπει να υπάρξει σταδιακή επαναφορά στις στερεές τροφές με μικρά, συχνά γεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου