Σάββατο 19 Μαΐου 2018

ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ,ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ


Ο χρήστης Ρούλα Γκόλιου κοινοποίησε μια δημοσίευση.
9 ώρες
Πάντα εκτιμούσα τις ιδιότητες του λεμονιού αλλά το εκτίμησα περισσότερο όταν άρχισα εδώ και λίγες μέρες να το χρησιμοποιώ για τη μείωση του καπνίσματος.
Η συνταγή είναι απλή: Κάθε φορά που νοιώθεις την επιθυμία να καπνίσεις, ρουφάς μια γουλιά χυμό λεμονιού. Συνεχίζεις αυτήν την πρακτική για 30 μέρες. Η επιθυμία ελαττώνεται και στο τέλος εξαφανίζεται. Δοκιμάστε το. Εγώ το δοκίμασα και λειτουργεί!!!! Είναι απλός και ανέξοδος τρόπος!!!!!
Η λεμονιά πέρα από το ότι είναι ένα όμορφο δένδρο, ιδιαίτερα όταν ανθίζει, μας δίνει τα πολύτιμα λεμόνια που έχουν πάμπολλες ιδιότητες για τον οργανισμό μας!!!
Κατ’ αρχάς είναι ένα από τα προσαρμογόνα φυτά (καρπός στην προκειμένη περίπτωση), δηλαδή δίνει στον οργανισμό αυτό που χρειάζεται εκείνη τη στιγμή. 

Παρ’ όλο που είναι ξινό βρίσκεται στην κορυφή των αντιοξειδωτικών τροφών.
Είναι γνωστή η συνταγή για την υγείας μας να ξεκινάμε την ημέρα μας
μ’ ένα ζεστό πρωινό ρόφημα με μέλι και λεμόνι. Σ’ ένα φλιτζάνι ζεστό νερό στίβουμε 1/2 έως 1 λεμόνι και διαλύουμε 1 κουταλιά του γλυκού μέλι. Το πίνουμε ζεστό.
Το λεμόνι δίνει αντοχή και δύναμη στον οργανισμό.
O χυμός του είναι αντισηπτικός, απολυμαντικός, αντιβακτηριαδικός, γι’ αυτό και είναι πολύτιμος στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, στο βήχα, το κρυολόγημα, τον πονόλαιμο (με γαργάρες), αλλά και στο άσθμα. Διευκολύνει την πέψη, καθαρίζει το αίμα, τονώνει τον οργανισμό, διαλύει τις πέτρες των νεφρών από ουρικό οξύ, εμποδίζει την αρτηριοσκλήρωση, τη θρόμβωση, τα αρθριτικά, τους ρευματισμούς, τη συσσώρευση αλάτων στον οργανισμό, ρίχνει την πίεση του αίματος και κατευνάζει τη δίψα και
τις καούρες του στομαχιού.
Θεωρείται ότι έχει πολύτιμες αντικαρκινικές ιδιότητες. Eίναι αντιδιαρροϊκό και ανθελμινθικό, καταπολεμά τη βαρυστομαχιά και την κακοσμία του στόματος (χυμός μισού-ενός λεμονιού με λίγο νερό κάθε πρωί νηστικοί). Συνήθως χρησιμοποιείται σε διάλυση 1:3 σε νερό. Eίναι ωφέλιμος στις γάγγραινες, τις κράμπες του στομαχιού, τη διφθερίτιδα, τον ίκτερο, τη στηθάγχη και τη ναυτία.
Ο ζεστός χυμός λεμονιού είναι το πιο κατάλληλο φάρμακο για την πρόληψη της γρίπης και του κρυολογήματος. Στύψτε 2 λεμόνια. Ζεστάνετε λίγο νερό και ανακατέψτε το με το χυμό λεμονιού. Προσθέστε ζάχαρη ή μέλι. Πιείτε το γουλιά- γουλιά τόσο ζεστό όσο είναι ανεκτό.
Για βαρυστομαχιά, στίψτε ένα λεμόνι μέσα σε 1 ποτήρι νερό, διαλύστε και λίγη σόδα φαγητού και πιείτε το.
Λίγες σταγόνες λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό ανακουφίζουν από καούρες, ενώ ο χυμός μισού λεμονιού με πικρό καφέ ανακουφίζει το αναστατωμένο στομάχι μετά από ξενύχτι. Για πρόληψη της απόφραξη των αρτηριών ανακατεύουμε το χυμό από 3 λεμόνια και μια κουταλιά μέλι. Το βάζουμε στο ψυγείο και πίνουμε μια κουταλιά της σούπας κάθε πρωί.
Για πονοκέφαλο και ημικρανίες στάζουμε 10 σταγόνες χυμό λεμονιού στον ελληνικό καφέ. Για την ουρολοίμωξη ανακατεύουμε το χυμό ενός λεμονιού και 1 κοφτό κουταλάκι γλ. σόδα φαγητού σε 1 φλ νερό. Πίνουμε 3 φορές τη μέρα.
Για τη χοληστερίνη στύβουμε 1 λεμόνι σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό και το πίνουμε με 1 κ.γλ. μέλι.
Για τη ναυτία ρουφάμε το χυμό από ένα κομμάτι λεμονιού.
Τρώμε και το λευκό μέρος από τις φλούδες του λεμονιού. Περιέχει περισσότερες βιταμίνες από ό,τι ο χυμός του και εξουδετερώνει τις τοξικές ουσίες των τροφών και της ρύπανσης.
Eξωτερικά ο χυμός του λεμονιού λευκαίνει, μαλακώνει και καθαρίζει το δέρμα, εξαλείφει τις φακίδες, αντιμετωπίζει τα εγκαύματα απ’ τον ήλιο, τις χιονίστρες, τους κάλους, την πιτυρίδα, την τριχόπτωση.
Για τις κρεατοελιές βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε χυμό λεμονιού. Τοποθετήστε το πάνω στην κρεατοελιά και στερεώστε το με συγκολλητικό επίδεσμο. Αλλάξτε το 2 φορές τη μέρα. Συνεχίστε συστηματικά για 2-4 εβδομάδες.
Αν τα πόδια σας ιδρώνουν ή μυρίζουν δυσάρεστα, κάνετε ποδόλουτρο καθημερινά προσθέτοντας 1 κ.σ. χυμό λεμονιού στο νερό.
Βάζοντας αμέσως μια φέτα λεμονιού στο σημείο που σας τσίμπησε έντομο, μπορείτε να αποτρέψετε το οίδημα ή τον κνησμό.
Λικέρ λεμόνι
Μια ωραία και εύκολη συνταγή για λικέρ λεμόνι είναι η εξής:
Υλικά
8 λεμόνια βιολογικά, 1 λίτρο αλκοόλ (βότκα ή τζιν ή τσίπουρο), 800 γρ. ζάχαρη, 1200 γρ. νερό
Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τα λεμόνια. Καθαρίζουμε τις φλούδες (το κίτρινο μόνο, το άσπρο πικρίζει).
2. Σε γυάλινο βάζο που να τα χωράει, βάζουμε τις φλούδες και το οινόπνευμα (να τις καλύπτει όλες τις φλούδες). Το αφήνουμε έτσι για μία εβδομάδα.
3. Μετά από τη μια εβδομάδα, φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε κατσαρολίτσα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
4. Σουρώνουμε το οινόπνευμα που έχει πλέον πάρει τη μυρωδιά και το χρώμα από τα λεμόνια και το προσθέτουμε στο σιρόπι. Το λιμοντσέλο μας είναι έτοιμο και πολύ ωραίο!!!!
Με την ίδια συνταγή μπορούμε να κάνουμε λικέρ και από φλούδες μανταρινιού.
Πάμπολλες χρήσεις έχει το λεμόνι και στη λάτρα του σπιτιού. (αυτές στο Β’ μέρος του αφιερώματος στο λεμόνι που θα ακολουθήσει)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου