Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



Dimitris Kouretas
Η μέτρια κατανάλωση γαλακτοκομικών με πλήρες λίπος μειώνουν την πιθανότητα εμφράγματος και εγκεφαλικού, αυξάνοντας την πιθανότητα να ζήσετε περισσότερο! Μάλιστα, έχουν μεγαλύτερα οφέλη στην υγεία μας, σε σύγκριση με τα γαλακτοκομικά light…
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μεγάλη έρευνα, που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο περιοδικό The Lancet, καταρρίπτοντας τις προτάσεις των διεθνών οδηγιών για τη διατροφή.Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από περισσότερους από 136.000 ενήλικες σε 21 χώρες, οι οποίοι τέθηκαν σε παρακολούθηση κατά μέσο όρο για 9 χρόνια.
Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι η κατανάλωση δύο ή περισσοτέρων μερίδων γαλακτοκομικών προϊόντων πλήρους λίπους την ημέρα συνδέεται με χαμηλότερα ποσοστά καρδιαγγειακής νόσου και θνησιμότητας, σε σύγκριση με λιγότερη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων ή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Μάλιστα, ο κίνδυνος για εγκεφαλικό επεισόδιο ήταν πάνω από 2 φορές υψηλότερος σε άτομα, που δεν κατανάλωναν γαλακτοκομικά προϊόντα!
Φαίνεται οτι η σημαντική ωφέλεια τους έγκειται στο οτι τα λιπαρα που περιεχονται στο πληρες γιαουρτι ( πετσα) αποτελουν τροφιμο για τα καλα βακτηρια του εντερου, και επηρεαζουν ετσι το μικροβιωμα μας που συμβάλλει στην καλή υγεία.
ΑΡΑ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ . ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου