Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΚΠΕ Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας

ΚΠΕ Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας στην πρωτοπορία της εκπαίδευσης .Διαθέτει 2.000 τμ στεγασμένους χώρους και 16 στρέμματα υπαίθριο χώρο. Στα 25 χρόνια λειτουργίας έχουν εκπαιδευτεί βιωματικά σχεδόν 100.000 μαθητές και 20.000 περίπου εκπαιδευτικοί . Μαζί με το ΚΠΕ Ακράτας τα νούμερα διπλασιάζονται. Μια μεγάλη τομή στην εκπαίδευση που προωθεί το σχολείο που διαμορφώνει πολίτες με κριτική ικανότητα. Επίσης το ΚΠΕ συνέβαλε ουσιαστικά στην τοπική ανάπτυξη σε ένα μικρό χωριό 500 κατοίκων που διαθέτει βιολογικό καθαρισμό , ενα μικρό υδρολεκτρικό εργοστασιο , θαυμάσιες ξενοδοχειακές μονάδες και μικρες επιχειρήσεις- μονάδες παραγωγής τοπικών προιόντων .Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν δίνοντας την ψυχή τους την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν 25 χρόνια. Σαν παραμύθι !!! ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΌ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ !

Περήφανος και χαρούμενος που συμμετείχα στην υλοποίηση του πρώτου ΚΠΕ της χώρας και για πολλά χρόνια υποστήριξα την καινοτόμο λειτουργία του. Σήμερα τα ΚΠΕ είναι 53 με σημαντικό έργο και πολλές εκπαιδευτικές καινοτομίες που συμβάλλουν στην εκπαίδευση για την αειφορία καθώς και στη στη βιωματική επικοινωνιακή διδασκαλία .
Υπάρχει δυνατότητα να εξελιχθούν σε κέντρα βιώσιμης ανάπτυξης και εκπαίδευσης και να παίξουν σημαντικό ρόλο στην τοπική βιώσιμη ανάπτυξη σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η μελέτη αυτής της σημαντικής καινοτομίας είναι έτοιμη για όποιον τη χρειάζεται να την αξιοποιήσει.
Μεγάλο σχολείο και για μένα που αποτελεί σταθμό στον επαγγελματικό μου βίο.
Το νέο θεσμικό πλαίσιο τα μετονομάζει σε ΚΕΑ Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία και επιπροσθέτως αναλαμβάνουν την υποστήριξη των προγραμμάτων που υλοποιούνται στις σχολικές μονάδες. Οι θεσμοί των ΚΠΕ και των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων ήταν πολύ επιτυχημένοι με τεράστιο έργο.
Εύχομαι καλή συνέχεια στο νέο θεσμό των ΚΕΑ και στους εκπαιδευτικούς που θα τα στελεχώσουν και θα συνεχίσουν το έργο. Τα πρόσωπα παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των δομών .

Μου αρέσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου