Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΜΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙ !!!



Ο χρήστης Ρούλα Γκόλιου κοινοποίησε μια δημοσίευση.

ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ
ΣΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΜΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙ !!!
Τις μέρες αυτές είναι αναμενόμενο ότι θα φάμε πολλά κρεατικά. Ένας τρόπος για να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της παρατεταμένης κρεοφαγίας είναι να χρησιμοποιήσουμε βότανα και μπαχαρικά. Τα προσθέτουμε στο μαγείρεμα ή μαρινάρουμε με αυτά τα κρεατικά μας, ή τα προσθέτουμε ως γαρνιτούρα. Έτσι, όχι μόνο δίνουμε ιδιαίτερη γεύση στα κρεατικά μας και τα κάνουμε πιο μαλακά, αλλά επωφελούμαστε ταυτόχρονα από τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων.
Σκόρδο και ρίγανη, δενδρολίβανο και θυμάρι, μέντα και δυόσμος, δάφνη και μαϊδανός, πιπέρια διαφόρων χρωμάτων και κουρκουμάς, όλα έχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες και πολλές ωφέλιμες ιδιότητες για την υγεία μας, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, χωνευτικές, αντικαρκινικές
.
Έχει βρεθεί ότι όταν το κρέας μαρινάρεται με σκόρδο, κόκκινο πιπέρι, θυμάρι, τζίντζερ, δενδρολίβανο, ρίγανη, χυμό λεμoνιού, κρεμμύδι μειώνονται δραστικά οι καρκινογόνες ετεροκυκλικές ενώσεις που σχηματίζονται όταν το κρέας ψήνεται στα κάρβουνα ή σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Η συνιστώμενη διάρκεια για το μαρινάρισμα του κόκκινου κρέατος είναι 3 με 4 ώρες, για πουλερικά από 2 ώρες έως όλη τη νύχτα και για το ψάρι 30 με 60 λεπτά. Συνταγές για μαρινάρισμα των κρεατικών υπάρχουν πολλές στο διαδίκτυο.
Ένα ακόμη μυστικό είναι να τρώμε αυτές τις μέρες πολλά σταυρανθή, μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, ρόκα, λαχανάκια Βρυξελλών κλπ. Έχει βρεθεί ότι βοηθούν στην εξουδετέρωση των ετεροκυκλικών αμινών που παράγονται με το ψήσιμο του κρέατος.
Καλές γιορτές λοιπόν φίλοι μου, με γεύσεις, χρώματα και αρώματα, με υγεία και αφθονία!!!!🌱🥦🥬🌶🥕🌶🌶🍅🍍
Μακροζωία-Ο Απόλυτος Οδηγός
ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ
ΣΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΜΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου