Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

ΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΜΑΣ!!!



   
Εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε μόνοι σ’ αυτό τον κόσμο. Δεν είμαστε καν αυτόνομοι οργανισμοί…. Είμαστε συμβιωτικοί οργανισμοί. Συμβιώνουμε με τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς, βακτήρια, μύκητες, πρωτόζωα και ιούς που ζουν στο δέρμα μας, στον πεπτικό μας σωλήνα, στο νευρικό μας σύστημα, στο αναπνευστικό, στο γεννητικό, παντού. Για να καταλάβουμε τα μεγέθη… τα καλά μας μικρόβια είναι πολλαπλάσια σε αριθμό από τα σωματικά μας κύτταρα, ενώ αριθμούν πάνω από 100.000 διαφορετικά είδη!!! Ένας αριθμός και μια ποικιλία πραγματικά ασύλληπτη!!!!! 

Εμείς και τα βακτήριά μας αποτελούμε ένα οικοσύστημα. Σε ένα οικοσύστημα οι οργανισμοί που το αποτελούν συνεργάζονται, δίνουν και παίρνουν. Για να υπάρχει ισορροπία και να λειτουργεί καλά το οικοσύστημά μας πρέπει όλα τα μέλη του να είναι καλά. Με απλά λόγια αν θέλουμε ο οργανισμός μας να είναι υγιής πρέπει και τα βακτήριά μας να είναι ευτυχισμένα για να μπορούν να μας προσφέρουν τα οφέλη τους που είναι πολλά και σημαντικά. Όταν αυτά υποφέρουν υποφέρουμε κι εμείς. Όταν τα σκοτώνουμε με τις τοξίνες των τροφών και των φαρμάκων, όταν δεν τα τρέφουμε καλά, αρρωσταίνουν και πεθαίνουν κι έτσι αρρωσταίνουμε κι εμείς. “Tα μικρόβια του σώματός μας κρατούν το κλειδί για την υγεία και την ευτυχία μας» λέει χαρακτηριστικά η εξελικτική βιολόγος Dr. Alanna Collen.
Αλλά από πού προμηθευόμαστε τα βακτήριά μας; Από τον οργανισμό της μητέρας μας με τη γέννησή μας, όταν ο τοκετός είναι φυσιολογικός και όχι με καισαρική. Από τον θηλασμό και ιδιαίτερα από το πρωτόγαλα, που περιέχει ωφέλιμα βακτήρια αλλά και θρεπτικές ουσίες ειδικές για την διατροφή τροφή τους!!! Η φύση έχει προβλέψει ώστε όχι μόνο να προμηθευόμαστε τα καλά μας βακτήρια αλλά έχει φροντίζει και για την διατροφή τους το πρώτο διάστημα της ζωής μας!!!
Με πόσο θαυμαστή σοφία έχουν όλα σχεδιαστεί!!!!
Μακροζωία-Ο Απόλυτος Οδηγός
ΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΜΑΣ!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου