Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΙΑ

                                                   ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ 


Προχτές, εχτές και σημερα παιζει τρελό κρύο γενικά και στα Βριλήσια ακόμα περισσότερο...Παρόλαυτα και στο 1ο Δημοτικό Βριλλησίων τις 2 προηγούμενες μέρες έγινε τρελή δουλειά με τα παιδιά, δουλεμένη ομάδα, σημαντική η συμβολή των δασκάλων τους και της κ. Χριστίνας Ρήγου, που επιμελείται μαζί τους τον κήπο και τον κομποστοποιητή και τους έχει ήδη μυἠσει στον μαγικό κόσμο της ζωής στη φύση, και των αξιών που βγαίνουν...Μιλήσαμε για την ενεργειακή αυτονομία , για την κομποστοποίηση, για την φυσική σπορά γίναμε μάγοι των σκουπιδιών (δηλ αυτοι που του εξαφανίζουν και τα μεταποιούν) και φυσικά τιμήσαμε δεόντως τον κομποστοποιητή μας. Και όλα αυτά μέσα στο κρύο και στο αγιάζι. 


Τα παιδιά είναι αστέρια και όταν έχουν εκπαιδευτικούς δίπλα τους που αγαπάνε αυτό που κάνουν τότε το φώς τους λαμπει ακόμα περισσότερο!

Και την άλλη εβδομάδα θα συνεχισουμε και ευελπιστούμε και άλλες σχολικές κοινότητες να μπούν στο Δίκτυο μας.


 Και σημερα λοιπόν για τους φίλους Αθηναίους θα ειμαστε στο Παρκο M.Θεοδωρακη ,στις 16.30 , ενημερωνοντας για τον Δίκτυο, κάνοντας κομποστοπαιχνίδια, και μοιράζοντας σπόρους! Και οσο αντέξουμε!


Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους, στο να μαθαίνουμε να προστατεύουμε το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον μας και την πολιτιστική-πολιτισμική μας κληρονομιά.






#ReThinkVrilissia #ReThinkWorld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου