Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

«Σβήνει» η κτηνοτροφία...

Φωτογραφία του ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΕΤΟΣ.
Τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε η κτηνοτροφία από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια, την οδήγησαν σε άθλια κατάσταση και οι κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν το επάγγελμα, αφού το Κράτος όχι μόνο δεν φαίνεται να βοηθά αλλά μας οδηγεί στην εξαθλίωση. Αν συνεχίσουμε έτσι, τελειώνουμε. Πρέπει οι κυβερνώντες να αμβλύνουν λίγο τα προωθούμενα μέτρα στο ασφαλιστικό και φορολογικό του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου. Περιμένουμε λοιπόν την κυβέρνηση αν και εγώ δεν είμαι αισιόδοξος.
Η τιμή του πετρελαίου, η φορολόγηση επιδοτήσεων όπως και των αποζημιώσεων, είναι απαράδεκτα, όπως απαράδεκτη είναι η αύξηση του ΦΠΑ στις εισροές.


Με όλα αυτά που μας ζητάνε, πρέπει ή να μάθουμε λογιστικά και μην ξεχνάτε ότι το 70% των κτηνοτρόφων είναι πάνω από 60-65 ετών και δεν έχουν κατάλληλη μόρφωση ή να έχουμε λογιστή. Δηλαδή από το εισόδημα των 5.000 ευρώ να ζήσουμε τις οικογένειές μας, να πληρώσουμε 200 ευρώ το άτομο το μήνα ΟΓΑ, να χρυσοπληρώσουμε 4 ευρώ την προβατίνα στον ΕΛΓΑ και να πληρώνουμε και λογιστή για να μας τηρεί βιβλία. Εδώ δεν μπορούμε να καλύψουμε το κόστος και αυτοί μας επιβάλλουν σκληρούς φόρους. Μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου