Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Μανιταροεξόρμηση και σεμινάριο στο Βόρειο Ταύγετο 3μερο11-13/11

''ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ'' οι Μανιταριών Γεύσεις και οι Μανιταροκυνηγοι μεσσηνιας δημιούργησαν ένα υπέροχο τριήμερο γευσιγνωσίας που συνδυάζει το κυνήγι, την συλλογή των Άγριων Μανιταριών, σεμινάριο για τα άγρια μανιτάρια με βασικο ομιλητή τον Γιώργος Κατίνα,κορυφαίο μανιταροσυλλέκτη και ερασιτέχη ερευνητή της μυκητοχλωρίδας του τόπου μας .
Μαγειρέματα του βουνού από την οικοδέσποινα κα Κική Παύλου, που συνδυάζουν τα Μανιτάρια, ένα από τα πιο θαυμαστά βρώσιμα δώρα της Φύσης, ειδικά όταν τα συλλέγεις στο φυσικό τους περιβάλλον, με τα ντόπια προϊόντα του Βορείου Ταϋγέτου όπως οι περίφημες πέστροφες Γεροντίδη, που μεγαλώνουν στο διπλανό χωριό Καστόρι και όπου αναπτύσσονται σε ιδανικές συνθήκες διαβίωσης στα πεντακάθαρα πηγαία νερά του ‘Αγ. Μάμα’ Ταϋγέτου, χειροποίητα ζυμαρικά απ’ την Αγόριανη της Παναγιώτας Μπουζιάνη.

Πεντανόστιμες σπιτικές συνταγές, που σε ταξιδεύουν στην Ελλάδα του χθες με τη συνοδεία των μονοποικιλιακών και παλαιωμένων τσίπουρων της Ποτοποιίας Κωστέα.
Στις 11,12,13 Νοεμβρίου στο ''ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ'', με το Γιώργο Κατίνα, κορυφαίο και έμπειρο μανιταροσυλλέκτη και ερασιτέχνη ερευνητή και φωτογράφο της μυκητοχλωρίδας του τόπου μας, θα βγούμε στο δάσος για συλλογή άγριων μανιταριών, θα μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα κυριότερα και νοστιμότερα από αυτά, καθώς και τα πιο επικίνδυνα και τοξικά. Θα μάθουμε επίσης πώς να κινούμαστε μέσα στο δάσος με ασφάλεια και σεβασμό προς αυτό και τα δώρα του, με ποιο τρόπο να μαζεύουμε μανιτάρια χωρίς να προκαλούμε ζημιά στο ευαίσθητο οικοσύστημα του δάσους, τι πρέπει να προσέχουμε στην ταυτοποίηση των μανιταριών, τις βασικές κατηγορίες μανιταριών και τις ιδιότητές τους. Τέλος θα μάθουμε τεχνικές συντήρησης και αποθήκευσης, πεντανόστιμες συνταγές και θα τα μαγειρέψουμε με πολλούς γευστικούς και υγιεινούς τρόπους. 

Τα Μανιτάρια είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά, χωρίς χοληστερόλη και πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, ωστόσο είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης και περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως σελήνιο, κάλιο, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνη D και πολλά άλλα.

Ελάτε να ανταμώσουμε σε μια διήμερη περιπέτεια αναζήτησης και απόλαυσης της τροφής !!!

Κόστος διαμονής, τριών ημερών (δυο διανυκτερεύσεις) με πλήρη διατροφή, καθώς και συμμετοχή σε WINE DINNER: 138 Ευρώ ανά άτομο


Η Διαμονή θα πραγματοποιηθεί στο πέτρινο Taygetos' Balcony Hotel
Με θέα στην κοιλάδα του Ευρώτα, το πέτρινο Taygetos' Balcony Hotel προσφέρει καταλύματα με κουζίνα, ενεργειακό τζάκι, καμπίνα ντους με υδρομασάζ, θέρμανση, κλιματισμό, TV, FREE WI-FI, mini bar refregiretor, Φαξ/Φωτοτυπικό και υπηρεσία δωματίου, στο ορεινό χωριό Γεωργίτσι. 

Το Taygetos' Balcony Hotel διαθέτει: 

Εστιατόριο, στην κομψή τραπεζαρία του oπoίου, μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και τοπικές σπεσιαλιτέ, από ντόπια προϊόντα.

Καφέ-μπαρ με όμορφο, κλασικά διακοσμημένο lounge 

Εγκαταστάσεις συνεδριάσεων / επίσημων γευμάτων.

Night Club & Billiards 

Το Taygetos' Balcony Hotel είναι μια μονάδα κάθετης οργάνωσης και οικογενειακής μορφής, η οποία διαθέτει κάθε είδους παροχή υπηρεσίας, υψηλής ποιότητας, και μπορεί να δημιουργήσει εκδρομές, αρχαιολογικού, θρησκευτικού, γαστρονομικού, οικολογικού και αθλητικού περιεχομένου καθώς και δράσεων βουνού. 

Η απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι 237 χιλιόμετρα (2 ώρες και 15 λεπτά), από την Αθήνα μόνο 220 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 210 σε Εθνική οδό. Από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας απέχει 44 χιλιόμετρα (56 λεπτά), από το λιμάνι της Πάτρας 251 χιλιόμετρα (2 ώρες και 25 λεπτά ) και από την πόλη της Σπάρτης μόλις 28 χλμ. (40λεπτά), όπως και από τη Μεγαλόπολη 28 χιλιόμετρα(35 λεπτά).

Το πρόγραμμα 
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου
Ημέρα αφίξεων και γνωριμίας. 

Περιλαμβάνει και ένα βραδινό γεύμα περίπου στις 9.00μμ. 

Για τους αργοπορημένους, εδώ είμαστε εμείς. Το φαγητό σας θα σας περιμένει στην φιλόξενη τραπεζαρία μας! 

Θα είναι μια καλή ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας, να γνωρίσουμε καλύτερα τους οδηγούς μας, την μαγείρισσα μας, την Κική από το και τον χώρο μας! 

20.00 Καλωσόρισμα
21.00 Βραδινό γεύμα

Σάββατο 12 Νοεμβρίου

07.30 – 08.30 Πρωινό
09.00 – 12.00 Μανιταροεξόρμηση στα Μανιταρολείβαδα του Βορείου Ταϋγέτου 
14.00 - 16.00 Μεσημεριανό γεύμα 
16.00 - 19.00 Συζήτηση για τα είδη και τι πρέπει να προσέχουμε 

Ο Γιώργος Κατίνας, κορυφαίος μανιταροσυλλέκτης και ερασιτέχνης ερευνητής της μυκητοχλωρίδας του τόπου μας, θα μας μυήσει στον μαγικό κόσμο των μανιταριών με έμφαση: 

**Στην αναγνώριση και συλλογή των κορυφαίων εδώδιμων 
μανιταριών
** Τρόποι μαγειρέματος-συντήρησης και αξιοποίησης των
αγρίων μανιταριών
** Κέρασμα γλυκό του κουταλιού άγριο μανιτάρι Cantharellus cibarius

20.00 Βραδινό γεύμα
Κυριακή 13 Νοεμβρίου

07.30 - 08.30 Πρωινό
09.00 - 12.00 Μανιταροξόρμηση στα Μανιταρολείβαδα του Βορείου Ταϋγέτου
12.00 - 14.00 Συζήτηση για τα είδη και τι πρέπει να προσέχουμε 

Ο Γιώργος Κατίνας, κορυφαίος μανιταροσυλλέκτης και ερασιτέχνης ερευνητής της μυκητοχλωρίδας του τόπου μας, θα μας μυήσει στον 
μαγικό κόσμο των μανιταριών με έμφαση: 

** Παρουσίαση σε ομάδες: εδώδιμα και μη εδώδιμα – δηλητηριώδη είδη
** Πλήρης περιγραφή για τα εξαιρετικά εδώδιμα και τα θανάσιμα δηλητηριώδη
** Λαϊκές ονομασίες για τα σημαντικότερα εδώδιμα μανιτάρια
** Οικολογικές απαιτήσεις, εποχή εμφάνισης μανιταριών 
** Βιολογία μυκήτων
** Δηλητηριάσεις από μανιτάρια. 

14.00 - 16.00 Γευμα γευσιγνωσίας με ταμονοποικιλιακά και παλαιωμένα τσίπουρα της Ποτοποιίας ΚΩΣΤΕΑ

Η Ποτοποιία ΚΩΣΤΕΑ με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζει στις 13 Νοεμβρίου σε μια συνάντηση γευσιγνωσίας, αποκλειστικά για εσάς……..στο ‘’ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ’’ 
Menu 
Πρώτο μέρος 
Καλωσόρισμα
Ορεκτικά και σαλάτες με πρωταγωνιστή τα μανιτάρια: , μανιτάρια τουρσί, 
Πέννες με σάλτσα καπνιστης πέστροφας 

Golden Drop Τσίπουρο Μοσχοφίλερο
Ιδιαιτερο αποσταγμα απο στεμφυλα της λευκης Πελοποννησιακης ποικιλιας Μοσχοφιλερο.
Πλουσιο και αρωματικο,φτιαγμενο με φροντιδα σε χαλκινο αποστακτηρα αποτελει ενα εξαιρετικο απεριτιφ,
υψηλης ποιοτητας και ιδιαιτερης γευσης.
Alcohol: 41.00%

Menou Δεύτερο μέρος 
Αγριογούρουνο στιφάδο με ριζότο άγριων μανιταριών
Golden Drop Τσίπουρο Αγιωργίτικο
Εξαιρετική ποικιλία με γεμάτο σώμα αποκλειστικά από στέμφυλα της ερυθρής ποικιλίας Αγιωργίτικο,που παράγεται στην Πελοπόννησο.
Είναι ένα απόσταγμα τσίπουρου με ιδιαίτερο και κομψό άρωμα φρέσκων κόκκινων φρούτων.
Μοναδικό τελείωμα μετά από ένα άριστο δείπνο.
Alcohol: 41.00%
Menou Τρίτο μέρος 

Γλυκό από μανιτάρι
Golden Drop Παλαιωμένο Τσίπουρο
Μοναδικό παλαιωμένο απόσταγμα σε δρύινα βαρέλια, από τις εκλεκτές ποικιλίες αγιωργίτικο, μοσχοφίλερο και ροδίτη, είναι ένα αριστούργημα με έντονα χαρακτηριστικά. Τα αρώματα φρούτων και εσπεριδοειδών που αναδεικνύονται αποτελούν το μυστικό της συνταγής μας.
Alcohol: 43.00%

Δυνατότητα για το wine dinner για 60 άτομα. 
Δυνατότητα διαμονής στο ξενώνα για 25 άτομα.

Συμμετοχή στο WINE DINNER 25 Ευρώ ανά άτομο 

Κρατήσεις-πληροφορίες 27310 61062 (κος-κα Παύλου)

info@taygetosbalcony.gr 
www.taygetosbalcony.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου