Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ “BIO GREEN OLIVE OIL” 500ml

Παραγωγός: BIO GREEN OLIVE OIL
Λίγα λόγια για το αγουρέλαιο:
Το Αγουρέλαιο είναι λάδι που παράγεται σχετικά πρώιμα, πριν ωριμάσει ο ελαιόκαρπος, ο οποίος είναι άγουρος και πράσινος. Οι ελιές συλλέγονται στα μέσα Οκτώβρη χειρονακτικά και η επεξεργασία τους γίνεται την ίδια ή το πολύ την επομένη ημέρα. Αγουρέλαιο δεν ονομάζονται όλα τα φρέσκα ελαιόλαδα, παρά μόνο αυτό που παράγεται από άγουρο ελαιόκαρπο.
Έχει λαμπερό πράσινο χρώμα που οφείλεται στις χλωροφύλλες του άγουρου ελαιοκάρπου οι οποίες προσδίδουν στο αγουρέλαιο μεγαλύτερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Διαφέρει στην γεύση από το Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο καθώς είναι έντονα πικρό και κάπως πικάντικο με έντονα φρουτώδη γεύση από αρώματα της φρεσκοκομμένης άγουρης ελιάς.
Το αγουρέλαιο διατηρεί για λίγους μήνες τις ιδιότητες του, για αυτό και δεν είναι διαθέσιμο όλο τον χρόνο. Τα εντονότερα του χαρακτηριστικά είναι φανερά από την παραγωγή του, το Νοέμβριο και μέχρι το Μάρτιο. Όσο περνάει ο χρόνος το αγουρέλαιο χάνει την έντονη γεύση του αλλά όχι τα θρεπτικά του συστατικά. Το αγνό αγουρέλιο που δεν έχει περάσει καμία επεξεργασία ή φιλτράρισμα, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα εμφανίσει ένα ίζημα (μούρια) στον πάτο του δοχείου, το οποίο είναι φυσικό κατάλοιπο του ελαιολάδου και δηλώνει την αγνότητα του αγουρέλαιου.
Περιέχει όλες τις βιταμίνες και προβιταμίνες του ελαιολάδου, μέταλλα και πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, το ενεργό οξυγόνο και τις ελεύθερες ρίζες.
Το Βιολογικό Αγουρέλαιο έχει αποσπάσει βραβεία τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.
Λίγα λόγια για τον παραγωγό:
H Bio Green Olive Oil ειναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε να παράγει βιολογικό εξαιρετικό παρθένο αγουρέλαιο από αγάπη για την φύση και τα βιολογικά προϊόντα τα οποία καλλιεργούν και στον κήπο τους πολλά χρόνια. Ξεκίνησαν να παράγουν μικρές ποσότητες ελαιολάδου (πάντα αγουρέλαιου) βλέποντας την έλλειψη αυτού του συγκεκριμένου αγνού προϊόντος στην αγορά.
Διάλεξαν προσεκτικά τον τόπο και την ποικιλία των ελαιόδεντρων, τα οποία φροντίζουν προσωπικά με μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, σε όλα τα στάδια.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι Ενετοί πριν από 300 χρόνια (1720), επέλεξαν αυτή ακριβώς την περιοχή, για να δημιουργήσουν τον ιστορικό ξακουστό «Ενετικό ελαιώνα Πρέβεζας», γνωρίζοντας το μοναδικό μικροκλίμα της χερσονήσου της Πρέβεζας, με «μαλακούς» χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια. Έτσι το ελαιόλαδο που παράγεται από τις συγκεκριμένες ελιές παρουσιάζει μοναδική γεύση και άρωμα, παράλληλα με υψηλή διατροφική αξία.
Συλλέγουν τον καρπό με τον ίδιο παλιό παραδοσιακό τρόπο (χειρωνακτικά), με αποτέλεσμα να συλλέγονται αποκλειστικά υγιείς καρποί. Στην διαδικασία αυτή συμμετέχει όλη η οικογένεια. Αυθημερόν τον μεταφέρουν σε 30κιλά λινά σακιά προς έκθλιψη σε πιστοποιημένο ελαιοτριβείο σε μικρή απόσταση από τον ελαιώνα όπου, σε χαμηλές θερμοκρασίες (ψυχρή σύνθλιψη στους 27℃), παράγεται το μοναδικό αυτό αγνό αγουρέλαιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου