Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

«Ανθεκτικό άμυλο»

Tip of the day
«Ανθεκτικό άμυλο» είναι το άμυλο εκείνο , που δεν μπορεί να αφομοιωθεί από το λεπτό έντερο του ανθρώπου, αλλά υφίσταται ζύμωση από τα βακτήρια, που υπάρχουν το παχύ έντερο. Θεωρείται είδος διαλυτής και ζυμώσιμης φυτικής ίνας.

Το ανθεκτικό άμυλο έχει ευεργετικά οφέλη στην υγεία, τροφοδοτώντας τα φιλικά βακτήρια του εντέρου ως «πρεβιοτική ίνα» και με την ζύμωσή του αυξάνει την παραγωγή των λιπαρών οξέων μικρής αλύσου, κυρίως βουτυρικό οξύ. Λόγω του βουτυρικού οξέος, το ανθεκτικό άμυλο ενισχύει την καύση λίπους, μειώνοντας την συσσώρευση και αυξάνοντας την οξείδωση του μετά την κατανάλωση. Επίσης, έχει επίδραση στην μεταγευματική γλυκόζη και αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
Αρα δεν παχαίνει.
Το άμυλο αυτο δημιουργείται με φυσικο τρόπο στις πατάτες οταν τις βρασουμε τις καθαρισουμε και τις βαλουμε ολη νυχτα στο ψυγειο. Μετα τις κανουμε πατατοσαλάτα με λαδάκι και πιπέρι.
Επίσης 100 γραμμάρια τηγανιτές πατάτες έχουν 530 θερμίδες, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα βραστής πατάτας έχει μόλις 93 θερμίδες. Και οταν ειναι κρυα ακομη λιγοτερο γιατι δεν θα αφομοιωθει ολοκληρη αρα θα μας παχυνει λιγοτερο.
Χαιρετώ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου