Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Η DDS Ιφιάνασσα Αθανασία Καραμπάτσου
βιολογικός οδοντίατρος ολιστικής ομοιοστασίας στο βιβλίο της  4ης εκδοσης 780 σελίδων περιγράφει τα θεραπευτικά ωφέλη από φύλλα της ελιάς . Ήδη κυκλοφορούν στη Ελλάδα 2 σκευάσματα που περιέχουν πρώτη ύλη τα φύλλα της ελιάς.
Συγχαρητήρια στην Αθανασία Καραμπάτσου, για την επιστημονική της τεκμηρίωση, επισυνάπτοντας μερικές σελίδες του βιβλίου της.
 Το θέμα των φύλλων της ελιάς είναι πολύ επίκαιρο και παραγνωρισμένο από χρόνια στην Ελληνική επικράτεια παρόλο που διεθνώς έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στον τομέα της θεραπευτικής ισχύος .Μια απλή αναζήτηση στο google .olive leaf extract δίνει αυτή την στιγμή σε 40 δευτερόλεπτα 2 εκατομμύρια αναφορές !!!!!
Παγκοσμίως είναι αναγνωρισμενη η δράση του φρέσκου χυμού κοινώς ;φραπελια:που λοιδωρηθηκε και γελοιοποιηθηκε από συγκεκριμενους κύκλους
Δυστυχως για ολους αυτους η αληθεια ειναι χρυσος και λαμπει οση λασπη και αν της ριξουν
Ήμουν πρωτοπόρος στην παρουσίαση του αρχαίου αυτού παρασκευασματος από την εποχή του Διοσκουριδη του Πεδανιου αυτοκρατορικου ιατρού και υπουργού Υγιειας στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία επί Μάρκου Αυρηλιου .

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Δέκα λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρώμε κάθε μέρα ελιές!



10-λόγοι-για-τους-οποίους-πρέπει-να-τρώτε-κάθε-μέρα-ελιέςΑν και συνήθως δίνουμε περισσότερη προσοχή στο πεντανόστιμο και θρεπτικότατο ελαιόλαδο, οι ελιές είναι εξίσου σημαντικές. Ακολουθούν οι 10 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να τρώμε κάθε μέρα αυτή τη θαυματουργή τροφή.

1. Καρδιαγγειακά Οφέλη

Όταν οι ελεύθερες ρίζες οξεοποιούν τη χοληστερόλη, τα αιμοφόρα αγγεία καταστρέφονται και συσσωρεύεται λίπος στις αρτηρίες, οδηγώντας πιθανώς σε καρδιακή επίθεση.

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Η διαχείριση των αποβλήτων των ελαιουργείων

Η διαχείριση των αποβλήτων των ελαιουργείων είναι μια δύσκολη υπόθεση ακόμη στη χώρα μας. Η ομάδα μας κατάφερε με τη συνεργασία και άλλων ομάδων πλεον να αποδείξει οτι η σκόνη που παράγεται απο τα απόβλητα ελαιουργείων και περιέχει πολυφαινόλες του ελαιολάδου. δημιουργεί ενα πρόσθετο στην τροφή των κοτόπουλων που βελτιώνει την ανάπτυξη τους και βελτιώνει το προφιλ της ποιοτητας του κρεατος. Ταυτοχρονα δημιουργεί την πρωτη υλη απο λειτουργικα κοτοπουλα για παρασκευη κρεατοσκευασματων για ανθρωπους με ειδικες διατροφικες αναγκες. Πχ καρκινοπαθεις, διαβητικοι, παιδιά ,αθλητες. Ηδη μια μεγαλη εταιρεία απο τις ΗΠΑ , ενδιαφερεται για το προιον, που κυκλοφορει πλεον και στο διαδικτυο. 

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΦΥΣΗ.ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Γευτήκαμε την κάθε εποχή, τα βιολογικά προϊόντα της μάνας γης, χωρίς ορμόνες, φυτοφάρμακα και λιπάσματα, αλλά μόνο με τη χρήση της  χωνεμένης κοπριάς των ζώων,  το γλυκορίζι, ή γλυκόριζα τους βολβούς, τα σπαράγγια, τα φρούτα, τα μανιτάρια , τα άγρια χόρτα,  τα πουλιά, τα ψάρια, τις γευστικές και νόστιμες κόκκινες αγκαθωτές μενίδες και γκαστρούδες του βάλτου,  τα χέλια, τα καβούρια, και ξεδιψάγαμε από τα κρυστάλλινα και γάργαρα νερά του ποταμού και των ρεμάτων των χωριών  της περιοχής μας   που δεν είχαν φυτοφάρμακα, νιτρικά και μικρόβια.

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

(Πανελλήνια Ένωση για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Παράρτημα Αττικής)

Από την ΠΕΕΚΠΕ (Πανελλήνια Ένωση για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Παράρτημα Αττικής) - για το οποίο είμαστε περήφανοι που υπάρχει και μας στηρίζει...
«Η υποβάθμιση της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία - η “μετεξέλιξη” των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) σε Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΕΑ)»
Κύριε Υπουργέ,
Θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα παρακάτω σχετικά με την πρόταση του ΥΠΠΕΘ, η οποία θεωρούμε ότι υποβαθμίζει την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία γενικά αλλά και από την προτεινόμενη μετεξέλιξη των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) σε Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΕΑ).
Η πρότασή σας αυτή αλλάζει ουσιαστικά την υπάρχουσα δομή μεταλλάσσοντας τη σε μια άλλη με διαφορετική στελέχωση, διαφορετικό έργο και υποβάθμιση της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Αγκαθωτές» αρνητικές αναφορές για τα φραγκόσυκα

Θα διερωτηθείτε και ίσως δικαίως.
n     Εδώ έχομεν τόσα άλλα θέματα που μας βασανίζουν, με τα φραγκόσυκα θα ασχοληθούμεν;
Η απορία αυτή, εύλογη εν τινι μέρος, οφείλεται στο ότι η Ελληνική Κοινωνία στο σύνολόν της δεν γνωρίζει αυτό το ευεργετικόν φρούτον. Όμως το θέμα που διαπραγματευόμεθα είναι και οικονομικόν και υγιεινόν!! Πρόκειται για το φυτόν του μέλλοντος όπως το αποκαλώ και αυτό δεν είναι υπερβολή, αλλά θα επέλθει εκ των ραγδαίων κλιματικών αλλαγών και όταν πολλά φυτά οπορωφόρα και μη θα έχουν εξαφανισθεί, αυτό θα κυριαρχεί και θα μας προσφέρει τους πολυτίμους καρπούς του.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΔΙΦΟΡIΣΑΝ ΔΕΝΔΡΑ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. 

ΔΙΦΟΡIΣΑΝ ΔΕΝΔΡΑ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ 


Διαπιστώνουμε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα επαναλαμβάνονται με μεγαλύτερη συχνότητα και περισσότερες καταστροφικές συνέπειες, στον πλανήτη γη.Πέρυσι 7 Σεπτεμβρίου είχαμε τις πλημμύρες με μεγάλες καταστροφές και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Ο δάκος και το γλοιοσπόριο έκανα ζημιά στον ελαιόκαρπο και φέτος είχαμε μεγάλη ανομβρία.
Τι κλίμα αλλάζει και η φύση γνωρίζει καλλίτερα από τον άνθρωπο. Πέρυσι τον Οκτώβρη ξεγελάστηκαν  και ξανάνθισαν διάφορα οπωροφόρα δένδρα και φέτος τον ίδιο μήνα, ξεγελάστηκαν και ξανάνθισαν οι κουτσουπιές στην πολυκατοικία που μένω και σε μια γειτονική, στην Αθήνα, τις οποίες και φωτογράφισα. 
Φέτος είχαμε ανομβρία, οι ελιές κινδυνεύουν ακόμη, τα επαναλαμβανόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, σε πολλά σημεία της γης, πρέπει να προβληματίσουν όλους μας, γιατί το περιβάλλον μας επηρεάζει προσδιορίζει και καθορίσει, τη ροή ενέργειας μέσο των τροφικών αλυσίδων και τροφικών πλεγμάτων.