Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Τι κάνουν 6 ψημένες σκελίδες σκόρδο στο σώμα μέσα σε 24 ώρες!

Όταν τρώτε σκόρδο, η δύναμή του είναι τόσο ισχυρή, που ακόμα και μετά από 24 ώρες το σώμα σας αντιδρά θετικά τόσο στις δίαιτες για απώλεια βάρους, όσο και στις θεραπείες ορισμένων ασθενειών.
1 ώρα: Κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας το σκόρδο χωνεύεται στο στομάχι και γίνεται τροφή για όλο το σώμα.
2-4 ώρες: Βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και των υφισταμένων καρκινικών κυττάρων στο σώμα.
4-6 ώρες: Ο μεταβολισμός του οργανισμού αρχίζει να ‘βλέπει’ τα οφέλη του σκόρδου και ενεργοποιεί τη διαδικασία απομάκρυνσης της περίσσειας υγρών και της καύσης του αποθηκευμένου σωματικού λίπους.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Θεματικά Κέντρα Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης

Για  8η συνεχή  χρονιά ο Δήμος Πατρέων θα λειτουργήσει τα θεματικά  Κέντρα Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης που διαθέτει.
Ειδικότερα θα λειτουργήσουν τα :
“Σπίτι του Νερού” 
“Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης  για την Βιομάζα” 
“Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού όρους  και  “Οίκοθεν” 

ΑΝΑΣΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Η ανοσοποίηση μέσω του εμβολιασμού είναι η καλύτερη άμυνα που έχουμε κατά των σοβαρών, προληπτικών, και μερικές φορές θανατηφόρων, μεταδοτικών ασθενειών. Χάρη στον εκτεταμένο εμβολιασμό, εξαλείφθηκε η ευλογιά και η πολιομυελίτιδα από τις οποίες έπασχε η Ευρώπη, ενώ πολλές άλλες ασθένειες σχεδόν εξαλείφθηκαν.
Σήμερα, περισσότερα από 100 εκατ. παιδιά εμβολιάζονται ετησίως από ασθένειες όπως διφθερίτιδα, τέτανος, κοκκύτης, φυματίωση, πολιομυελίτιδα, ιλαρά και ηπατίτιδα Β. Ο εμβολιασμός αποτρέπει περίπου 2,5 εκατ. θανάτους σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο, και μειώνει το κόστος της θεραπείας για συγκεκριμένες νόσους, συμπεριλαμβανομένων των αντιμικροβιακών θεραπευτικών αγωγών (που προβλέπονται για ιικές λοιμώξεις).

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ …ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ η διαφορετικά ….ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ!!!!

Με αφορμή διάφορα αναγραφόμενα ,αναφερόμενα  και …λεγόμενα , τα οποία σχετίζονται  με το για ένα χρόνο κρυμμένο <<έγγραφο φωτιά της Ε.Ε>> το οποίο αναφέρεται στην άρνηση συγχρηματοδότησης στα υπεριαστασιολογημένα και πανάκριβα έργα της διαχείρισης απορριμμάτων ,όπως αυτό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, φερόμενος και εγώ ,ως ….έμμεσα εμπλεκόμενος για πρώτη και τελευταία φορά –δημόσια- έχω να καταθέσω  τα ακόλουθα:
1.      Θα ήθελα κατ αρχήν προσωπικά να ευχαριστήσω την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Δήμητρα Λυμπεροπούλου , η οποία έστω και με τον <<ανορθόδοξο>> τρόπο που αυτό έγινε και που  περιγράφεται στη συνέχεια, στις 3 Αυγούστου μου έστειλε στο προσωπικό μου mail   το έγγραφο της Ε.Ε. το οποίο στη συνέχεια έλαβε τεράστιας έκτασης δημοσιότητα  και …καλώς έγινε, όμως το έγγραφο αυτό από πλευράς Πολιτιστικών Συλλόγων έτυχε της ΑΜΕΣΗΣ ,ΑΝΑΛΟΓΗΣ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ από την πρώτη στιγμή που αυτό τέθηκε στη διάθεση μας.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Η αλκαλικότητα του σώματος μας προστατεύει από ασθένειες και καρκίνο

 Αν το σώμα σας είναι όξινο, τότε μάλλον έχετε υψηλά επίπεδα οξέος στα υγρά του σώματος σας.
Η αλκαλικότητα του σώματος, από την άλλη πλευρά, η ικανότητα των υγρών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων, του αίματος, του σάλιου, και των ούρων, να εξουδετερώνουν  τα οξέα.
Αυτά υγρά είναι απαραίτητα ώστε το σώμα σας να λειτουργεί σωστά. Bελτιώνουν την πέψη, τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών και του οξυγόνου σε όλο το σώμα.
Τα επίπεδα των οξέων πρέπει να διατηρούνται σε ένα συγκεκριμένο εύρος ώστε να μην προκληθούν βλάβες στο σώμα.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΑΜΙΣΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Ο κάμπος  της Βαλύρας που αρδευόταν από το αυλάκι και τον ποταμό Πάμισο ήταν η γη της ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ, στα παιδικά μας χρόνια, με τις πολλές και διαφορετικές καλλιέργειες, ειδικά τους ορυζώνες, το ψάρεμα, κυνήγι, μπάνιο στο Μεγάλο Μάτι, και τα πολλά τσαρδάκια που ζούσαν πολλές οικογένειες ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Η μεγάλη εξόρμηση γινόταν με τα γαλιά που τα πηγαίναμε στον κάμπο για να φάνε ακρίδες, και να τα πουλήσουμε στα πανηγύρια του Σεμπτεμβρίου.
Κάνοντας φωτορεπορτάζ τις πηγές στον ποταμό Πάμισο στις 16-9-2018, ένιωσα ανάμικτα συναισθήματα, και μεγάλη απαγοήτευση.. Το μόνο καλό που υπάρχει σήμερα είναι ότι υδρεύονται ορισμένες κοινότητες, ενώ η άρδευση υπολειτουργεί λόγο ΓΟΕΒ, και κακής λειτουργίας του,   ο κάμπος της Βαλύρας είναι χέρσος, δεν φυλάει κανείς πλέον γαλιά, και  κάποτε αυτήν την εποχή οι ορυζώνες ήταν στο φόρτε τους, μαζί με άλλες διαφορετικές καλλιέργειες.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



Dimitris Kouretas
Η μέτρια κατανάλωση γαλακτοκομικών με πλήρες λίπος μειώνουν την πιθανότητα εμφράγματος και εγκεφαλικού, αυξάνοντας την πιθανότητα να ζήσετε περισσότερο! Μάλιστα, έχουν μεγαλύτερα οφέλη στην υγεία μας, σε σύγκριση με τα γαλακτοκομικά light…

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΑΛΛΗ

Η ΑΛΛΗ
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "κοινωνιογραμμα" του συλλόγου Ελλήνων κοινωνιολόγων και στο περιοδικό "επικοινωνούμε" του συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας,
Στα λεξικά παλιότερων εποχών, η ερμηνεία της λέξης ‘’ανάπηρος’’ ήταν ….σακάτης! Ανάλογη αντιμετώπιση υπήρχε και από την κοινωνία. Είμαι ανάπηρη και κινούμαι με αναπηρικό αμαξίδιο. Με θεωρείς σακάτισσα; Μμμμ …. Σου βάζω δύσκολα ε; Τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις τόσων πολλών χρόνων τί σε αφήνουν να σκεφτείς και να δεις; Ξέρεις, δουλεύω όπως κι εσύ, μ’ αρέσει το σινεμά, το θέατρο, το ταβερνάκι με φίλους. Κάνουμε τα ίδια πράγματα, μόνο που έχω έναν άλλον από σένα τρόπο.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Η λέξη «τρώω»

Η λέξη «τρώω» συνήθως συσχετίζεται με την κατανάλωση κάτι νόστιμου. Στην πραγματικότητα σημαίνει να προμηθεύουμε τα κύτταρα του σώματος μας με θρεπτικά συστατικά. Αυτό εξασφαλίζεται με δύο τρόπους, επομένως υπάρχουν δύο διατροφικά προγράμματα:
1. Διατροφή ή πρόγραμμα διατροφής I, όπου καταναλώνεται τροφή, υποβάλλεται σε επεξεργασία από το πεπτικό σύστημα και θρέφει τα κύτταρα του σώματος.
2. Νηστεία ή πρόγραμμα διατροφής ΙΙ, όπου η πεπτική οδός είναι σε ηρεμία και τα κύτταρα του σώματος λαμβάνουν θρεπτικά συστατικά από τις αποθήκες του σώματος, κυρίως από τον λιπώδη ιστό.
Πρόγραμμα Ι- Τροφή

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ - ΘΑΛΑΜΕΣ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΩΝ-ΑΡΕΟΠΟΛΗ


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Όποιος κάνει τη διαδρομή Καλαμάτα-Αρεόπολη μαγεύεται από τις εναλλαγές του τοπίου, και τις φυσικές διαφορετικές ομορφιές. Το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί θα σας μαγεύσει, ειδικά η μαγευτική παραλία στο Καλαμίτσι Καρδαμύλης και η πόλη της Αρεόπολης.
Το φωτορεπορτάζ πραγματοποιήθηκε στο Γενέσιον της Θεοτόκου 8-9-2018, που είναι και η μνήμη του πανηγυριού, στο Μελιγαλά Μεσσηνίας. Εύχομαι  καλή εκπαιδευτική χρονιά σε εκπαιδευτές -εκπαιδευόμενους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Εσύ προσέχεις τη διατροφή σου;

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ SUPER MARKET


Μια νέα σημαντική έρευνα καταγράφει τις «επικίνδυνες» διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Τα στοιχεία προκύπτουν από την “Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής και Υγείας” που διεξήχθη σε δείγμα 4600 ατόμων, με αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού. Η μελέτη διεξήχθη από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Οκτώ τροφές που διώχνουν την κούραση και χαρίζουν ενέργεια


Η κούραση είναι μια τις «κατάρες» που χτυπούν τους εργαζομένους, ειδικά το μεσημέρι, αφού στους σύγχρονους χώρους εργασίας δεν προβλέπονται χώροι όπου κάποιος θα μπορούσε να πάρει έναν αναζωογονητικό μεσημεριανό υπνάκο.

Για αυτό πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στον καφέ και τα ενεργειακά ποτά για να μπορέσουν να βγάλουν τη μέρα.
Ποιες είναι οι τροφές που μπορούν να μας χαρίσουν επαρκή ενέργεια και να μας αποτρέψουν από την κατανάλωση καφέ;
Παρότι τίποτα δεν συγκρίνεται με έναν καλό βραδινό ύπνο καλό είναι να γνωρίζετε αυτές τις υγιεινές εναλλακτικές.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Τρώτε φραγκόσυκα! Δεν φαντάζεστε πόσο ωφέλιμα είναι

Μοιάζουν πολύ εξωτικά κι όμως φυτρώνουν και στη χώρα μας και έχουν υπέροχη γεύση.
Για τα φραγκόσυκα ο λόγος, που όσο ακόμη τα βρίσκουμε στα ράφια του μανάβη δεν τα παραλείπουμε, καθώς εκτός από νοστιμιά μας κάνουν και καλό.
Πλούσια σε βιταμίνη C
Ήξερες ότι ένα φλιτζάνι φραγκόσυκου καλύπτει το 35% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C; Ξέχνα τα πορτοκάλια και ρίξ’ το στα φραγκόσυκα!
Είναι αντιοξειδωτικά

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Η Σουηδία έχει φτάσει στο επίπεδο να ανακυκλώνει ή να επαναχρησιμοποιεί το 99% των σκουπιδιών της.

Την ώρα που στην Ελλάδα τσακωνόμαστε για το πού θα φτιάξουμε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων παρωχημένης πλέον τεχνολογίας (τις οποίες οι ιθύνοντες πλασάρουν για μοντέρνες) η Σουηδία έχει φτάσει στο επίπεδο να ανακυκλώνει ή να επαναχρησιμοποιεί το 99% των σκουπιδιών της.
Με σειρά προτεραιότητας, η διαχείριση των απορριμμάτων στη σκανδιναβική χώρα ξεκινά από την πρόληψη δημιουργίας νέων, τηνεπαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και εναλλακτικές λύσεις στην ανακύκλωση για να καταλήξει στην απόθεση σε χωματερές.
Είναι εντυπωσιακό το στατιστικό στοιχείο ότι από τα 461 κιλά απορριμμάτων που παράγει ετησίως ο μέσος Σουηδός ποσοστό μόλις ένα τοις εκατό καταλήγει στη χωματερή.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΟ ΜΕΛΙ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩ


Η διεθνοποιημένη αγορά έχει οδηγήσει (όλο και περισσότερο) την πρωτογενή παραγωγή σε μια κατεύθυνση συμπίεσης του κόστους, κυρίως μέσα από πρακτικές μη ασφαλούς παραγωγής και αναζήτησης πρώτων υλών που εξυπηρετούν την μαζική βιομηχανία τροφίμων. Η Ελλάδα , σαν μια περιοχή πρωτογενούς παραγωγής, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με όρους μαζικής φτηνής, παραγωγής, γιατί το μεγεθός της δεν επιτρέπει την μετάβαση σε τέτοιου είδους εκμεταλλεύσεις. Το πλεονεκτημά της (υπήρξε και οφείλει να συνεχίσει να υπάρχει) ήταν οι μικρές παραγωγές που με κόπο, μεράκι και σεβασμό στον άνθρωπο μπορούσε να αντλήσει από το χώμα της. Η Ελληνική γη και οι ανθρωποί της απόλυτα συμφιλιωμένοι με το κοινό τους μέλλον μπορούν να παράγουν καταπληκτικά προϊόντα. Σαφέστατα οι συνέργειες τέτοιων μικρών παραγωγών μπορούν να δώσουν το απαραίτητο μέγεθος εξωστρέφειας, χωρίς όμως να υποτιμούμε τις διατροφικές ανάγκες της ίδιας της χώρας.