Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Πανελλήνιον Μετάλλιον στον Πατρινόν Στρατουδάκην ΑνδρέανΣημαντική επιτυχία κατάφερε ο Πατρινός αθλητής, Ανδρέας- Γεώργιος Στρατουδάκης, στο Πανελλήνιον πρωτάθλημα άρσης βαρών σε πάγκο που έγινε στον Ασπρόπυργον στις 10 Ιουνίου. Από το ρεπορτάζ στο Patraseventes, σταχυολογούμεν.

Ο Ανδρέας – Γεώργιος Στρατουδάκης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα (το διοργανώνει η ΕΑΟΜ ΑμεΑ) που έγινε για τους αθλητές ιδιαίτερων αναγκών πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 78 κιλών, επιστρέφοντας δυναμικά στην ενεργό δράση, ύστερα από απουσία 8 ετών.
 
ΟΠατρινός αθλητής, έχοντας ξεκινήσει την προετοιμασία του από τον Φεβρουάριο, μπόρεσε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να δείξει την αξία του, αλλά προπάντων την ψυχή και το σθένος που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που έχει την θέληση να ξεπερνά κάθε εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά του.
Ο Ανδρέας – Γεώργιος Στρατουδάκης,  έδειξε το μεγαλείο της ανθρώπινης δύναμης που κρύβεται μέσα σε όλους μας, αρκεί να έχουμε το σθένος, την σύνεση και την φρόνηση για να μπορούμε να το βγάζουμε, εκεί που χρειάζεται για να φτάσουμε στο σημείο που ζητάμε.
Ο Πατρινός αθλητής ήθελε να συμμετάσχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το κατάφερε αυτό με υπομονή, επιμονή και μεγάλη προσπάθεια, ξεκινώντας προετοιμασία λίγους μήνες πριν τους αγώνες μπαίνοντας σε ειδικό πρόγραμμα για να δώσει το παρόν στην διοργάνωση.

Αριστερά ο παγκόσμιος  χρυσός πρωταθλητής, στο ίδιο αγώνισμα Παύλος Μάμαλος
με τον Ανδρέα Στρατουδάκη
Στον Ασπρόπυργο ο Πατρινός αθλητής κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, όμως το σημαντικό για αυτόν δεν είναι το μετάλλιον. Είναι η εμπειρία, είναι η επιστροφή, είναι οι συναντήσεις που είχε με μεγάλες μορφές του αθλητισμού για άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες, όπως ο Μάμαλος, ο Δήμου, Μπακοχρήστος, ο Μωισιάδης, αλλά και ότι έλαβε οδηγίες και συμβουλές από έμπειρους ανθρώπους του χώρου.
Εμπειρίες πολύτιμες, εμπειρίες ζωής που του δίνουν την δύναμη και το κουράγιο για να συνεχίσει.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας για την βοήθεια και την πολύ ωραία συμπεριφορά τους στους αθλητές καθώς και τους κριτές, αλλά και συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που μας δίδουν μαθήματα θάρρους  και τόλμης. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Ο αθλητισμός είναι ζωή» αναφέρει στο patrasevents.gr η αδελφή του Σοφία Στρατουδάκη, συγκινημένη.
Ο αθλητισμός είναι δύναμη θα προσθέταμε εμείς. Δύναμη που κρύβει μέσα της ένα πάθος, έναν ηρωισμό, απέναντι στην ίδια την ζωή. Έναν ηρωισμό που έχουν μέσα τους αθλητές σαν τον Ανδρέα…

Περιχαρής με το τρόπαιον στο χέρι

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου