Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Περί Ανάπτυξης κ Δημιουργίας



 Περί Ανάπτυξης:
Σχεδόν όλοι οι Έλληνες έχουν ταυτίσει την ανάπτυξη με την οικονομική ανάπτυξη. Δηλαδή η αυξομείωση του τζίρου μιας χώρας είναι ισοδύναμη και ταυτόσημη της Ανάπτυξης. Ανάπτυξη = Τζίρος. Σκεφτείτε το λίγο, είναι λογικό; Η λέξη ανάπτυξη είναι μια μαγική λέξη και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει πανανθρώπινες αξίες όπως σεβασμός, ευγένεια, καλοσύνη. Μια Ανάπτυξη χωρίς να συμμερίζεται και να λαμβάνει υπόψη της αυτά, δεν είναι ανάπτυξη, είναι μια τεχνολογική εξέλιξη που η διαίσθηση μου λέει ότι σφραγίζει πλέον την εξέλιξη του πλανήτη προς το χειρότερο κατά μη αντιστρεπτό τρόπο.
Δηλαδή, αν δεν φροντίσουμε για μια πραγματική παιδεία, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και είναι λογικό καθώς αναπτύσσονται συνεχώς νέα οπλικά σύστημα ενώ η τεχνολογική εξέλιξη μας επιτρέπει πλέον να ομοιάζουμε ή να ξεκινάμε να το παίζουμε Θεοί.

Δημιουργία:
Δημιουργία είναι από το μικρό χτίσιμο ενός κάστρου με άμμο στην παραλία, το χτίσιμο μιας ψαροκαλύβας, το χτίσιμο μιας σιδηρομπετοκατασκευής στο Ντουμπάι έως το γράψιμο ενός άρθρου με ωφέλιμο περιεχόμενο, το γράψιμο ενός βιβλίου με ωφέλιμο περιεχόμενο, το χτίσιμο υγιών χαρακτήρων, το χτίσιμο μιας βιοτεχνολογικής μονάδας που θα παράγει προϊόντα που θα προστατεύουν το περιβάλλον και τον καταναλωτή (βιοπαρασιτοκτόνα). Φυσικά τα υλικά και οι πρώτες ύλες υπάρχουν έτοιμα και απλά περιμένουν τον αρχιτέκτονα που θα τους δώσει μορφή και άξια. Βεβαίως δεν συγκρίνεται με την δημιουργία εκ του μηδενός των βασικών στοιχείων που απαρτίζουν το σύμπαν ούτε βεβαίως και με το ίδιο το σύμπαν. Είναι όμως Δημιουργία και θα πρέπει να νιώσουμε και να γίνουμε Δημιουργοί. Η διοίκηση μιας μονάδας υγείας ή μιας εταιρείας ή ενός κράτους πάντοτε καλοπροαίρετα και με στόχους υψηλούς δεν γνωρίζω αν είναι δημιουργία αντιλαμβάνομαι όμως ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα βοηθητικό εργαλειάκι αυτού που λέμε Δημιουργία.

Σσσς   Η κοινωνία βλέπει σαρβαιβορ, μην κάνετε θόρυβο και την ξυπνήσετε.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου