Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Διημερίδα παρουσιάσεων προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, 29 και 30 Μαϊου 2017

 ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΕΤΡΙΔΟΥ
Περίπου 100 μαθητές από 7 σχολεία της Δνσής μας μας παρουσίασαν τις εξαιρετικές δουλειές τους! Μας τίμησαν με την παρουσία τους η κυρία Maria Saradopoulou από την Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας και ο κύριος Γιάννης Λύρας, βιολόγος από τη Βαλύρα Μεσσηνίας.
Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων "Επιχειρούμε πράσινα : Πράσινα Πεντόβολα" και "Οι Φυσικές Επιστήμες για την αειφορία", με τις εκπαιδευτικούς Aristea Boulouxi, Θάλεια Σταματιάδου και Μπινίσκου Αθανασία.1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, "Επιχειρούμε πράσινα : με τη φωτογραφική μηχανή ανά χείρας" με τις εκπαιδευτικούς Katerina Roubi,Γεωργία Φέλλιου και την Δήμητρα Χατζέλη, την Δντριά τους που υποστηρίζει κάθε τι καινοτόμο στο σχολείο! 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου,
"Το νησί της Κύπρου : ιστορία και ανθρωπογενές περιβάλλον", με τους εκπαιδευτικούς Κώστα Καρναβά και Κυριακή Μήτσιου, το σχολείο που μας υποδέχεται με τον καλύτερο τρόπο εδώ και μια πενταετία! Ευχαριστούμε την Δντρια και αγαπημένη φίλη, Νίκη Αρέστη και τον πανταχού παρόντα, που ποτέ δεν παραπονιέται και μας βοηθά σε ό,τι χρειαζόμαστε, Κώστας Λαμπρινίδης. 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, "Το νερό της λίμνης, της θάλασσας το αλάτι", με την παρουσίαση από τους μαθητές της "Σύγχρονης Λυσιστράτης".Ο Δντής του σχολείου κύριος Δημήτρης Σταυριανός, συνόδεψε για άλλη μια φορά τους μαθητές στις προσπάθειές τους. Ακολούθησε το 1ο ΓΕΛ Βριλησσίων με την εκπαιδευτικό Φλώρα Πάπαρου, "Το πείραμα και οι ιστορίες του". Επί σκηνής, παρακολουθήσαμε πειράματα! Από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Χαλανδρίου το πρόγραμμα"Τσέρνομπιλ, με αφορμή ένα βιβλίο", παρουσίασε η εκπαιδευτικός Καμπούκου Ίρια, μια και οι μαθητές που συμμετείχαν, έδιναν εξετάσεις. Τελευταίο το 2ο Γυμνάσιο Πεύκης, του οποίου ήρθαν οι μαθητές που συμμετείχαν και στα δυο προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Το σεισμικό και ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου" και το "Οι δρόμοι της λάβας, χαμένοι πολιτισμοί", μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, Χατζηιωαννίδη Γιάννη, Μπινιάρη Λευκοθέα, Μαλλιαρίδη Αγγελική, Τσεκούρα Νέστορα και Πρασσόπουλο Γεώργιο. Πολλές οι δράσεις όλων, εξαιρετικές κατασκευές, δρώμενα, θεατρικά, πειράματα...από όλα είχαμε! Ευχαριστώ πολύ όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που μοιράστηκαν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, καθώς και τον ενθουσιασμό τους!!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου