Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

...ΣΤΑΦΙΔΕΣ

Μικρές, γλυκιές και με θαυματουργές ιδιότητες που ωφελούν την υγεία, οι σταφίδες αποτελούν την πιο υγιεινή επιλογή του χειμώνα. Αποτελούν καλή πηγή σιδήρου, καλίου και σεληνίου ενώ περιέχουν βιταμίνη Α και βιταμίνες Β και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες.
Λόγω των θρεπτικών ουσιών τους, οι σταφίδες βοηθούν στην αντιμετώπιση της σιδηροπενικής αναιμίας, ενώ οι φυτικές ίνες που περιέχουν δρουν κατά της δυσκοιλιότητας. Αν και κανείς θα πίστευε ότι είναι επιβλαβείς για τα δόντια, λόγω της γλυκιάς τους γεύσης και της κολλώδους φύσης τους, στην πραγματικότητα οι σταφίδες περιέχουν ουσίες που καταπολεμούν τα βακτήρια του στόματος που ευθύνονται για την τερηδόνα και την ουλίτιδα, καταστέλλουν την ανάπτυξη μικροβίων στο στόμα, εμποδίζουν την προσκόλλησή τους στα δόντια και τα ούλα και εμποδίζουν τη δημιουργία οδοντικής πλάκας.

Η σταφίδα είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι σημαντική για την όραση, την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή καθώς εξυπηρετεί και άλλες λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα, ενώ έχει και σημαντική αντιοξειδωτική δράση ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η σταφίδα είναι επίσης καλή πηγή σεληνίου, το οποίο την καθιστά φυσικό δυναμωτικό...
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου