Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Τροφοφαρμακευτικά προϊόντα και Λειτουργικά Τρόφιμα

Γιώργος Ζακυνθινός προς ΑΝΤ1 Υγεία Πάνω Απ' Ολα
Το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο για τα Τροφοφαρμακευτικά προϊόντα και τα Λειτουργικά Τρόφιμα, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στη χώρα του Ιπποκράτη και στον τόπο του ελαιόλαδου την ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Η εκτίμηση σε παγκόσμιο επίπεδο ότι η βιοποικιλότητα της χώρας είναι μοναδική και χάρη σε αυτή την βιοποικιλότητα των μοναδικών σε παγκόσμια κλίματα γηγενών φυτών, αλλά και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς (Ιπποκράτης, ∆ιοσκουρίδης, κ.α.), η Ελλάδα δικαιωματικά πρέπει να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο τόσο στην έρευνα και εκπαίδευση, όσο και στην καλλιέργεια και διάθεση υγειοπροστατευτικών τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο αγροτοδιατροφικός τομέας, εκμεταλλευόμενος την ευεργετικότητα των παραγόμενων προϊόντων και ειδικότερα η περίπτωση των τροφοφάρμακων μπορεί να στηρίξει μια αναπτυσσόμενη σε παγκόσμιο επίπεδο βιομηχανία των βιολειτουργικών τροφίμων και οπωσδήποτε, πιστεύουμε πως μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα της Εθνικής Αγροτικής μας Οικονομίας.

Με το παραπάνω σκεπτικό οργανώνεται το συνέδριο «Των τροφοφαρμάκων και των Λειτουργικών τροφίμων» προϊόντων με αυξημένη διατροφική και εμπορική αξία, με όφελος για τις Ελληνικές εταιρείες και την Εθνική Οικονομία.
Το Συνέδριο είναι Διεθνές και θα διεξαχθεί στο ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, 7 - 9 Ιούλιου 2016, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ με συμμετοχή διεθνούς κύρους προσκεκλημένους ομιλητές από το εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα.
Στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή επιστήμονες από διαφορετικούς τομείς (επιστήμη των τροφίμων, της μηχανικής, της διατροφής, της παραγωγής, της ασφάλειας τροφίμων, της επιστήμης των καταναλωτών) με τους παραγωγούς και τους εκπροσώπους της βιομηχανίας στον αναπτυσσόμενο τομέα των λειτουργικών και ιατροφαρμακευτικών τροφίμων.
Γεώργιος Ζακυνθινός.
Αναπλ. Καθηγητής
Πρόεδρος
Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου