Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

ΕΡΕΥΝΑ: Τα τρία σενάρια… για τους «αεροψεκασμούς»

  Μαρτυρίες, επιστημονικές θεωρίες αλλά και σύγκριση με τα απλά «αποτυπώματα» των αεροσκαφών

" Ο πρώην αρχηγός του FBI και πρώτος που έβγαλε στη φόρα το θέμα των χημικών αεροψεκασμών και είπε πως μας σκοτώνουν δολοφονήθηκε με αρσενικό"!!!

Ενα από τα πλέον «αγαπημένα» θέματα συζήτησης είναι οι ψεκασμοί. Θεωρίες επί θεωριών, συζητήσεις, επιχειρήματα, «αποδείξεις», απόψεις κατακλύζουν τις ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Κουβέλης και Βορίδης είχαν καταθέσεις σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή.
Ο πρώην αρχηγός του FBI και πρώτος που έβγαλε στη φόρα το θέμα των χημικών αεροψεκασμών και είπε πως μας σκοτώνουν δολοφονήθηκε με αρσενικό!!!
Οι συζητήσεις έχουν λάβει τη μορφή de facto παραδοχής του φαινομένου και πολλοί είναι αυτοί που καθημερινά παρατηρούν με τρόμο τον ουρανό και όταν βλέπουν λευκές γραμμές να... κρύβονται.
Στην Πάτρα οι συζητήσεις περί ψεκασμών είναι συνηθισμένες. Όχι μόνο υπό τη μορφή σχολίων και ανταλλαγής απόψεων στο διαδίκτυο, αλλά ακόμη και σε συναντήσεις με επιστήμονες ή άλλους ειδικούς που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις στο ερώτημα.
Σε κάποιους φαίνεται αστείο, άλλοι όμως δηλώνουν πως έχουν και αποδείξεις. Και δεν αναφερόμαστε σε κάποιες από τις συνηθισμένες «γραμμές» των αεροπλάνων (οι οποίες μένουν ως «αποτύπωμα» στον γαλάζιο ουρανό), αλλά σε γραμμές «αερίων» οι οποίες ξεχωρίζουν ακόμη και με γυμνό μάτι!
Μαρτυρία – σοκ!
Μεταξύ των μαρτυριών που έχουν ακουστεί είναι και αυτή του Αθανάσιου Ρακοβαλή, φυσικού και συγγραφέα:
«Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2012 στις 8 π.μ., ο ουρανός πάνω από την Θεσσαλονίκη ήταν καταγάλανος. Τότε είδα ένα αεροπλάνο να διασχίζει τον ουρανό αφήνοντας πίσω του μία τεράστια λευκή ουρά. Συνήθως η ουρά που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα, λόγω ψύξης των καυσαερίων, είναι λευκή και έχει μήκος είκοσι με τριάντα φορές το μήκος του αεροπλάνου, πολύ μικρή σε σχέση με τις διαστάσεις του ουρανού και εξαφανίζεται μέσα σε πέντε λεπτά. Αυτή η ουρά ήταν τεράστια, έπιανε από την μία άκρη του ορίζοντα μέχρι την άλλη και δεν εξαφανιζόταν. Απλά άνοιγε, πλάταινε και γινόταν ένα λευκό μακρύ σύννεφο. Ενώ κοίταζα εμφανίστηκαν άλλα δύο αεροπλάνα, σε παράλληλες πορείες, που άφηναν και αυτά τις ίδιες τεράστιες ουρές, που έμοιαζαν με σύννεφο καθώς άνοιγαν σιγά –σιγά και ενωνόταν μεταξύ τους. Εντυπωσιάσθηκα και άρχισα να παρατηρώ τον ουρανό. Μέχρι της δύο το μεσημέρι θα είχαν περάσει γύρω στα είκοσι τέτοια αεροπλάνα καλύπτοντας όλο τον ουρανό που δεν ήταν πια γαλανός αλλά είχε καλυφθεί περίπου ο μισός, από ένα αραιό λευκό σύννεφο που είχε σχηματισθεί από τις ουρές των αεροπλάνων»!
Ο τεράστιος κοινωνικός ψίθυρος και η σιγή των ΜΜΕ
Με επιφύλαξη άκουγα διάφορους, γιατρούς νοσοκομείων, δασκάλους, αστυνομικούς, καθηγητές, ιερείς, εφοριακούς, φοιτητές, πολιτικούς, δημάρχους, μαθητές, απλό κόσμο στην στάση να μιλούν διστακτικά για τους ψεκασμούς, αλλά σήμερα ήταν τόσο εντυπωσιακό και ολοφάνερο που όχι μόνο πίστεψα ότι έχουν δίκιο αλλά αγανάκτησα κιόλας.
Ποιοι είναι αυτοί που μας ψεκάζουν; Με τι μας ψεκάζουν; Γιατί μας ψεκάζουν;
Αυτά τα ερωτήματα δεν πρέπει να τίθενται. Γι’ αυτό ασκείται ψυχολογική βία (γελοιοποίηση), για να μη τολμούν οι άνθρωποι να τα ξεστομίζουν. Αρχίζουν να μιλούν και να κοροϊδεύουν τα παπαγαλάκια και οι χρήσιμοι ηλίθιοι για συνωμοσιολογία, για γραφικότητες και άλλα τέτοια εκφοβιστικά που υποσκάπτουν το κύρος του προσώπου που τολμά να πιστεύει αυτό που βλέπουν τα μάτια του. Είναι γνωστή αυτή η συμπεριφορά σαν μία μέθοδος καταστολής και ψυχολογικού πολέμου.
Μία άλλη μέθοδος για να γελοιοποιήσουν ένα θέμα είναι να βάλουν κάποιο γελοίο να μιλά για αυτό.
Οι υπερβολές, τα αστήριχτα επιχειρήματα, τα λογικά κενά, ο φανατισμός και με ένα λόγο η προβληματική προσωπικότητα του παρουσιαστή ταυτίζεται με αυτό καθαυτό το θέμα και το συμπαρασύρει στο χώρο του γελοίου. Οι θεατές που έχουν ‘φάει’ αυτή την προπαγάνδα, μόλις θιχτεί το επίμαχο θέμα, αντιδρούν λέγοντας, ε… καλά, αυτά τα λέει ο τάδε (γελοίος) και δεν μπαίνουν στην διαδικασία να σκεφτούν.
Έτσι το θέμα γελοιοποιείται χωρίς καν να συζητηθεί, χωρίς να ακουστούν απόψεις ή επιχειρήματα. Μια διανοητική ταφόπλακα στο νού των ανθρώπων.
Αυτός που μπορεί να διαμορφώνει και να ελέγχει τον νού των ανθρώπων αυτός τους εξουσιάζει κιόλας. Το 80% αυτής της δουλειάς το κάνει η τηλεόραση. Υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που πιστεύουν ό,τι τους λέει η τηλεόραση. Σχεδόν σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι αν ζούσαν την εποχή του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου θα θεωρούσαν συνομωσιολογία τις φήμες ότι οι Ναζί κάνουν σαπούνι τους Εβραίους ή ότι ο Στάλιν έχει κάνει στρατόπεδα εξόντωσης στη Σιβηρία (τα γκούλακ) και ότι εκεί στέλνει τους κάθε είδους αντιφρονούντες. Εεε… ναι, υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι.

Με τι μας ψεκάζουν;
Ο φυσικός από την Θεσσαλονίκη επιμένει: «Όχι δεν έκανα χημική ανάλυση των αερίων πού αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα. Δεν μπορώ να σας το αποδείξω με σιγουριά, όπως δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι τα καυσαέρια του εργοστασίου κάνουν κακό στην δημόσια υγεία! Σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι πληρωμένοι επιστήμονες να θολώσουν τα νερά.
Όπως βρέθηκε καθηγητής πανεπιστημίου να υποστηρίξει στο δικαστήριο, ότι η καμινάδα της βιοτεχνίας που βρώμιζε τον αέρα ολόκληρης συνοικίας και βρισκόταν δίπλα στην αυλή ενός Γυμνασίου, δεν είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, και ας κλείναμε όλοι τα παράθυρα για να αποφύγουμε την βρώμα και την σκόνη χωρίς να το κατορθώνουμε βέβαια. Τι να κάνουμε αυτοί είμαστε οι άνθρωποι και τέτοιος είναι ο κόσμος που φτιάξαμε για μας και τα παιδιά μας.
Μερικοί λένε ότι είναι ψεκασμός με βαρέα μέταλλα για να πετύχουν την μείωση του πληθυσμού της γης από τα 6 στα 2 δισεκατομμύρια, που θεωρείτε ένα must για από τους θεωρητικούς της Νέας Εποχής (New Age). Το πρόσχημα είναι ότι έτσι θα επιτευχθεί η οικονομική και κοινωνική σταθερότητα του πλανήτη, την εποχή της παγκοσμιοποίησης, της παγκόσμιας κυβέρνησης και της παγκόσμιας θρησκείας.
Άλλοι λένε ότι είναι χημική καταστολή για να μην αντιδρούν οι πληθυσμοί στα άγρια οικονομικά και κοινωνικά μέτρα που παίρνουν. Μαζική χημική καταστολή γίνεται σε διάφορες περιπτώσεις π.χ. στη Βραζιλία υπάρχει η μεγαλύτερη ανοικτή φυλακή όπου πολλές χιλιάδες κρατούμενοι φυλάσσονται από λίγους φρουρούς. Τους ψεκάζουν συχνά με ηρεμιστικά για να κάθονται φρόνιμοι…! Τι να πω; Οι τεχνολογίες της μαζικής καταστολής μπορεί να έχουν ‘προοδεύσει’ μετά από τόσα χρόνια.
Η ‘καλή’ άποψη είναι ότι ψεκάζουν με μέταλλα, για να προστατέψουν τον πλανήτη από την υπερθέρμανση λόγω της τρύπας του όζοντος και τους ανθρώπους από τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας»!
Ποιοι είναι αυτοί που μας ψεκάζουν;
Αν τελικά ισχύουν οι ισχυρισμοί όσων έχουν ασπαστεί τη θεωρία των ψεκασμών, πως απαντάμε στο παραπάνω ερώτημα; Ποιοι είναι δηλαδή αυτοί που μας ψεκάζουν; Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Φήμες, υπάρχουν πολλές! Φήμες που δεν γνωρίζουμε από πού προέρχονται. Αλλά τις τεράστιες ουρές στον ουρανό τις βλέπουμε και έτσι ολοένα και περισσότεροι ασπάζονται την θεωρία περί ψεκασμών.
Γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση; Γιατί δεν το διαψεύδουν επίσημα;
Αν λειτουργούσε η δημοκρατία θα έπρεπε να υπήρχε υπεύθυνη ενημέρωση, μια και ανησυχούν τόσοι άνθρωποι, ή ακόμα περισσότερο θα έπρεπε να ερωτηθούν οι λαοί της γης! Ο διάσημος φυσικός Stephen Hawking λέει πως «ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης»! Η πίεση της κοινής γνώμης και τα δημοσιεύματα περί αεροψεκασμών, εξηγούν και το γεγονός ότι δύο κατά τεκμήριο έμπειροι πολιτικοί, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης έχουν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων, ζητώντας απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΚΟΣΜΟΣ" ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου