Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΡΑΧΟΥ

Κάποτε ήρθε ένας βάτραχος από τον ωκεανό και πήδηξε μέσα σ’ ένα πηγάδι . Γνωρίστηκε με τον βάτραχο του πηγαδιού και αυτός τον ρώτησε : _ από που έρχεσαι ? Από τον ωκεανό , απάντησε ο βάτραχος του ωκεανού _είναι πιο μεγάλος από αυτό το πηγάδι ? Φυσικά και είχε αμφιβολία στο μυαλό του και υποψία στα μάτια του , πως μπορεί να είναι οτιδήποτε μεγαλύτερο από αυτό που ΕΓΏ ΖΩ . Γέλασε ο βάτραχος του ωκεανού και του λέει : _ είναι δύσκολο να πεις οτιδήποτε , επειδή δεν _Τότε θα σου δώσω εγώ κάποιο μέτρο , λέει ο βάτραχος του πηγαδιού και πηδά το ένα τέταρτο από το ύψος του πηγαδιού . _ Γέλασε ο άλλος και του είπε , όχι , πιο μεγάλος ! Πηδά τότε το μισό του πηγαδιού και ρωτά , τόσο ? _ ξαναγέλασε ο βάτραχος του ωκεανού και του λέει , όχι , πιο μεγάλος . Πηδά τότε όλο το ύψος του πηγαδιού και του λέει με καμάρι , εε! Τώρα δεν μπορείς να πεις όχι . _ θα σε πληγώσω και δεν θέλω να είμαι προσβλητικός , αλλά η απάντηση είναι ακόμη όχι , είναι μεγαλύτερος .υπάρχει μέτρο


_Τότε θα σου δώσω εγώ κάποιο μέτρο , λέει ο βάτραχος του πηγαδιού και πηδά το ένα τέταρτο από το ύψος του πηγαδιού . _ Γέλασε ο άλλος και του είπε , όχι , πιο μεγάλος ! Πηδά τότε το μισό του πηγαδιού και ρωτά , τόσο ? _ ξαναγέλασε ο βάτραχος του ωκεανού και του λέει , όχι , πιο μεγάλος . Πηδά τότε όλο το ύψος του πηγαδιού και του λέει με καμάρι , εε! Τώρα δεν μπορείς να πεις όχι . _ θα σε πληγώσω και δεν θέλω να είμαι προσβλητικός , αλλά η απάντηση είναι ακόμη όχι , είναι μεγαλύτερος .

Φύγε από εδώ ψεύτη , πως μπορεί να είναι μεγαλύτερος από το πηγάδι μου . Όποτε έχεις αμφιβολία , είναι ο πηγαδίσιος σου ο βάτραχος μέσα σου Τίποτα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από εσένα . Τίποτα δεν μπορεί να είναι εξυπνότερο από εσένα Τίποτα δεν μπορεί να είναι πιό Άγιο από εσένα Τίποτα δεν μπορεί να είναι πιό σωστό από εσένα . Γι’ αυτό συνεχίζεις και απορρίπτεις ότι σωστό και όποιον σωστό σε πλησιάζει . Είσαι αναγκασμένος να το κάνεις , γιατί αυτοί έρχονται από τον ωκεανό . Φέρνουν ένα μήνυμα από το Άπειρο και εσύ έχεις την δική σου μιζέρια .
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άκου προσεκτικά...μισογράφτηκε η ιστορία...Θα σου τη στείλω ολόκληρη... Άκου..

Οι άνθρωποι πολλές φορές μας πλησιάζουν για να μας δείξουν πόσο σημαντικοί είναι και να νοιώσουν όμορφα...

Έτσι κρύβουν την αδυναμία, ανασφάλεια και μικρή τους αξία χωρίς να προσφέρουν τόσο σε μας όσους και στους ίδιους...

Οι άνθρωποι μπορεί να μας πικράνουν γιατί έτσι παίρνουν αξία και αγαπούν λαθεμένα τον εαυτό τους μέσα από τον πόνο που προκαλούν στους άλλους αφού αισθάνονται σπουδαίοι μέσα στο μικρό εαυτό τους αλλά συνάμα και μαγαλειώδη!

Οι άνθρωποι πολλές φορές μικραίνουν τη σπουδαιοτητά σου για  να σε κρατήσουν κοντά τους


ως θύμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου