Κοιτώντας χθες την ανταπόκρισή σας στην ανάρτηση μου για το κολλαγόνο, σκέφτηκα πως οι 340 κοινοποιήσεις, χρειάζονται ένα μεγάλο ευχαριστώ που με παρακολουθείτε. Έτσι λοιπόν σήμερα σας έχω μια ωραία έκπληξη. Θα μιλήσουμε για τη γλιστρίδα που είναι ένα παρεξηγημένο ζιζάνιο που φυτρώνει σχεδόν παντού και έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό. Έχει περισσότερα ω-3 λιπαρά ακόμη και από τον σολωμό. Τώρα είναι η εποχή της.Επίσης η χρήση της γλιστρίδας ως θεραπευτικού φυτού στην Ευρώπη, στο Ιράν και στην Ινδία έχει ιστορία τουλάχιστον 2.000 ετών και πιθανότατα καταναλωνόταν ως λαχανικό πολλά χρόνια πριν.
Στην αρχαία Ρώμη η γλιστρίδα χρησιμοποιείτο για θεραπεία των πονοκεφάλων, της δυσεντερίας, και των δαγκωμάτων από σαύρες. Βέβαια τότε δεν γνώριζαν ότι είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και σε αντιοξειδωτικά απαραίτητα για την υγεία. Μάλιστα η γλιστρίδα εθεωρείτο από παλαιά πολύτιμο φυτό για τη θεραπεία των προβλημάτων του ουροποιητικού και του πεπτικού συστήματος. Άρα μια πολύ ωραία επιλογή και πολύ φτηνή. Την έκφραση που λέει ' γλιστρίδα έφαγες και μιλάς τόσο πολύ', πιθανά τη ξέρετε. Την εξήγηση σας τη έχω για έκπληξη, αργότερα. Ένα πράγμα όμως που δεν είναι πολύ γνωστό, είναι ότι ο Διοσκουρίδης την αποκαλούσε φάρμακο κατά της μοιχείας, γιατί έχει μεγάλη καταπραυντικη δράση, και έτσι ηρεμούσε τις σεξουαλική διάθεση.
Επομένως όσοι σας πασάρουν συμπληρώματα για ω-3 πείτε τους ότι ο Κουρέτας μας είπε να τρώμε μια σαλάτα γλιστρίδα, η να τρώμε 3 καρύδια. Έχουν μας είπε όσα ω-3 χρειαζόμαστε.
Καλή μας μέρα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ.ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου