Γλυκαντικά, βελτιωτικά γεύσης, συντηρητικά, χρωστικές, διογκωτικά, αφριστικά κλπ κλπ στα συσκευασμένα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα είναι νευροτοξικά και δρώντας αθροιστικά ευθύνονται για πολλά άλλα προβλήματα υγείας.... Η ασπαρτάμη, το γλουταμινικό μονονάτριο, το λεγόμενο "γευστικό" και όλες αυτές οι χημικές ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα για να τα κάνουν πιο γευστικά και πιο ελκυστικά δηλητηριάζουν τον οργανισμό μας . Επιλέγουμε λοιπόν να τρώμε πρωτογενή - ή όσο γίνεται λιγότερο επεξεργασμένα- τρόφιμα.
"Υγιεινό είναι το πρωτογενές".
"Υγιεινό είναι το πρωτογενές".
Ελένη Παναγιώτου
ό όλα είναι το Γλουταμινικό Μονονάτριο (MSG) το οποίο αλλοιώνει την αίσθηση του κορεσμού και σε κάνει να θες να τρως ακατάπαυστα. Αν σε αλλοιωμένο κρέας βάλεις MSG γίνεται πεντανόστιμο...
Επίσης η κίτρινη χρωστική Ε102 θεωρώ επίσης ότι είναι πολύ επικίνδυνη διότι δημιουργεί διαταραχές στα παιδιά (το λέει και η συσκευασία). Βάσει Νομοθεσίας επιτρέπεται η χρήση της μόνο σε συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων, αλλά πάρα πολλοί το βάζουν ανεξέλεγκτα λόγω έλλειψης γνώσης. Τέλος η χρωστική αυτή έχει απαγορευτεί ρητώς στην Αυστραλία.... σε όλα τα τρόφιμα...
Επίσης η κίτρινη χρωστική Ε102 θεωρώ επίσης ότι είναι πολύ επικίνδυνη διότι δημιουργεί διαταραχές στα παιδιά (το λέει και η συσκευασία). Βάσει Νομοθεσίας επιτρέπεται η χρήση της μόνο σε συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων, αλλά πάρα πολλοί το βάζουν ανεξέλεγκτα λόγω έλλειψης γνώσης. Τέλος η χρωστική αυτή έχει απαγορευτεί ρητώς στην Αυστραλία.... σε όλα τα τρόφιμα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου