Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

τα έντομα του πλανήτη οδεύουν προς την εξαφάνιση, π



ΓΡΑΨΕ ΓΡΑΜΜΑ

Εκατομμύρια άνθρωποι ήδη στηρίζουμε αυτό το όραμα που οι βιολόγοι λένε ότι μπορεί να μας σώσει: *να ανακηρυχθεί προστατευόμενος ο μισός πλανήτης*. Τώρα πρέπει να πείσουμε παγκόσμιους ηγέτες να υπερασπιστούν αυτή την ιδέα! Ας προσπαθήσουμε να αγγίξουμε την καρδιά τους με ειλικρινή μηνύματα, για να τους ζητήσουμε να στηρίξουν το σχέδιο προστασίας του 50% του πλανήτη. Πάτα για να στείλεις το γράμμα σου:
Φίλες και φίλοι,

Μια τεράστια διεθνής μελέτη μόλις αποκάλυψε ότι τα έντομα του πλανήτη οδεύουν προς την εξαφάνιση, προκαλώντας την κατάρρευση της ζωής στη Γη -- ακόμη και του ανθρώπου!

Το γνωρίζουμε βαθιά μέσα μας ότι η μοίρα μας κρέμεται απ’ τον πλανήτη. Είναι στο DNA μας. ΕΙΜΑΣΤΕ η φύση. Και για να τη σώσουμε, πρέπει να γίνουμε η φωνή της!

Πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι στηρίζουμε ήδη αυτό το πανέμορφο όραμα των επιστημόνων για την υπεράσπιση της ανθρωπότητας και της φύσης: να ανακηρυχθεί προστατευόμενο το 50% του πλανήτη. Αλλά χρειαζόμαστε ηγέτες με όραμα, απ’ όλα τα κοινωνικά φάσματα, για να το προωθήσουν. Το Avaaz έχει εντοπίσει ανθρώπους-κλειδιά σε ΟΗΕ, Ευρώπη και Καναδά, καθώς στον θρησκευτικό και επιχειρηματικό χώρο, που θα μπορούσαν να βγουν μπροστά για να το υποστηρίξουν – αλλά πρέπει να τους εμπνεύσουμε!


Το κίνημά μας στο παρελθόν έχει κερδίσει εκστρατείες με τη δύναμη ενός και μόνο συγκινητικού γράμματος. Φαντάσου τι μπορούμε να καταφέρουμε με χιλιάδες γράμματα. Γράψε σ’ αυτούς τους ηγέτες με τη φωνή της καρδιάς σου, ζητώντας τους να στηρίξουν το σχέδιο προστασίας του μισού πλανήτη. Θα τους παραδώσουμε τα γράμματα τυπωμένα σε πανέμορφα, προσωπικά βιβλία, για την υπεράσπιση της ζωής στη Γη. Πάτα παρακάτω για να εμπνεύσεις τους παγκόσμιους ηγέτες -- θα έχεις όση βοήθεια χρειαστείς!

Γράψε ένα γράμμα – υπερασπίσου τη ζωή στη Γη

Ίσως σκέφτεσαι ότι ένα γράμμα δεν θα αλλάξει κάτι. Αλλά στο Avaaz έχουμε μάθει ότι οι μεγαλύτερες μάχες δεν κερδίζονται με στοιχεία και αριθμούς, αλλά με στιγμές αυθεντικής ανθρώπινης επαφής.

Ένα ειλικρινές και ανθρώπινο γράμμα απ’ το Avaaz βοήθησε να ξεκλειδώσει η αποζημίωση απ’ τον κολοσσό μόδας Benetton προς τα θύματα της κατάρρευσης εργοστασίου στο Μπαγκλαντές. Η Διεθνής Αμνηστία, μια απ’ τις σημαντικότερες και αποτελεσματικότερες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ξεκίνησε γράφοντας συγκινητικά γράμματα για την απελευθέρωση ακτιβιστών. Και ολόκληρο το κίνημά μας έχει χτιστεί πάνω στη δύναμη συσπειρωτικών email!

Τώρα αντιμετωπίζουμε μια νέα απειλή – η ζωή στον πλανήτη μας κινδυνεύει. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε με αγάπη και ελπίδα ότι θα πετύχουμε. Πάτα για να εμπνεύσεις έναν παγκόσμιο ηγέτη και θα βρεις όσες λεπτομέρειες χρειάζεσαι για να γράψεις το γράμμα σου:

Γράψε ένα γράμμα – υπερασπίσου τη ζωή στη Γη
To Avaaz έχει δώσει μάχες για το περιβάλλον. Αλλά αυτή τη φορά καλούμαστε να πάμε πιο βαθιά. Όχι απλά να υπερασπιστούμε τη φύση, αλλά να είμαστε η φύση. Και να νιώσουμε μέσα μας τη αλήθεια ότι είμαστε ένα κομμάτι αυτού του ζωντανού πλανήτη, που είναι το μοναδικό μας σπίτι.

Με ελπίδα κι αγάπη,Bert, Alice, Iain, Rewan, Laura, Ana Sofia, Morgan κι όλη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:

Είδος υπό εξαφάνιση τα έντομα (Η Καθημερινή)
http://www.kathimerini.gr/1009581/article/epikairothta/kosmos/eidos-ypo-e3afanish-ta-entoma

Τα έντομα οδεύουν προς τον αφανισμό και μπορεί να παρασύρουν μαζί τους στον όλεθρο όλο τον πλανήτη! (Πρώτο Θέμα)
https://www.protothema.gr/environment/article/863710/meleti-sok-ta-edoma-odeuoun-pros-ton-afanismo-kai-borei-na-parasuroun-mazi-tous-ston-olethro-oli-ti-gi/

Στα Αγγλικά:

«Κάντε το 50% του πλανήτη φιλικότερο προς τη φύση, μέχρι το 2050», προτρέπει ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τη βιοποικιλότητα (The Guardian)
https://www.theguardian.com/environment/2018/apr/13/make-half-the-world-more-nature-friendly-by-2050-says-un-chief

Η εξαφάνιση των εντόμων απειλεί την φύση με κατάρρευση (The Guardian)
https://www.theguardian.com/environment/2019/feb/10/plummeting-insect-numbers-threaten-collapse-of-nature

Είμαστε η τελευταία γενιά που μπορεί να σώσει τη φύση (CNN)
https://edition.cnn.com/2018/10/29/health/wwf-wildlife-population-report-intl/index.html

Μπορούμε να προστατέψουμε τον μισό πλανήτη για να επιζήσουν όλα τα είδη; (National Geographic)
https://www.nationalgeographic.org/newsroom/can-we-conserve-half-the-planet-for-the-survival-of-all-species-scientists-and-conservationists-at-the-worlds-first-half-earth-day-think-we-can/


Το Avaaz είναι ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών με 50 εκατομμύρια μέλη
που κινητοποιείται για να φέρνει τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η κεντρική μάς ομάδα λειτουργεί από 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook, το Twitter ή το or Instagram.

Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή στις έγινες μέλος του Avaaz υπογράφοντας ένα ψήφισμα με τη διεύθυνση email ilur87@otenet.gr.

Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου