Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Κορωναϊος. Αναγκαία η μάσκα και η εφαρμογή μέτρων


Αν η Κίνα δεν εφήρμοζε με απόλυτην αυστηρότητα τα μέτρα που έλαβε εναντίον του Κορωναϊού, άγνωστον   πόσους νεκρούς θα μετρούσε σήμερα και αν θα είχε χαλιναγωγήσει την εξάπλωση κάτι που πέτυχε. Η εικόνα που τότε είδαμε ήτοι μίαν  γυναίκα να περιπατεί μόνη σε δρόμον της Γουάν χωρίς μάσκα  και αμέσως  ένα drone να της φωνάζει  να πάει γρήγορα σπίτι της και να μη ξανακυκλοφορήσει χωρίς μάσκα,  ζει και δεν φεύγει από την μνήμην μου. Ήταν ένα θετικόν αποτρεπτικόν της εξαπλώσεως η υποχρεωτική μάσκα.

Εδώ δεν αντελήφθηκα να έχει επιβληθεί. Βλέπομεν τους δημοσιογράφους σε καθ’ οδόν συνεντεύξεις χωρίς μάσκα. Σε ένα από τα χωριά που έχουν τεθεί σε απομόνωση  ομιλούσε άτομον του χωριού σε δημοσιογράφον χωρίς μάσκα  κα δύο  αλλά και στο μικρόφωνον που του έδωσε ο δημοσιογράφος! Δεν εγκυμονούσε κίνδυνον αυτή η πράξη;; Κάτι πρέπει να γίνει με την ανεξέλεκτην  και άσκοπην κυκλοφορίαν στους δρόμους και με την έλλειψη μάσκας. Όχι  το «μένομεν στο σπίτι»  όχι ως ευχή η σύσταση αλλά ως ποινή!

Ο Λαός δεν έχει αντιληφθεί τον μέγα κίνδυνον από  τον αόρατον ιόν.  Εχθρός υπερπανίσχυρος έναντι του μηδαμινού σε ισχύν ανθρώπου.  Δεκαπέντε χρόνια γνωρίζει την ύπαρξη αυτής της οικογενείας και δεν φρόντισε να εξεύρει φάρμακον ισχυρόν για να τον πολεμήσει, Τώρα επέδραμεν ο ιός λάβρος, και πάλιν περιφρονούμεν   την δύναμή  του!
Πρέπει να ληφθούν και να εφαρμοστούν λίαν αυστηρά περιοριστικά της εξαπλώσεως μέτρα, διαφορετικώς οι οιωνοί είναι  δυσμενείς!
                                    Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου