Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Κορωναϊός: Θεραπεία οίκοι


Εξακολουθώ να μη δύναμαι να συνειδητοποιήσω, για ποιον λόγον η Επιστημονική Κοινότητα και η Πολιτική Ηγεσία εκάστης χώρας επί της Γης, δεν φρόντισαν επί δεκαπέντε και πλέον έτη να ασχοληθούν  με την έρευνα για εξεύρεση φαρμάκου κατά των ιών της οικογενείας  «Κορώνα», των οποίων είχε δοκιμάσει  την επικινδυνότητα!
Αδιαφόρησαν για το κορυφαίον αυτό θέμα και ασχολούντο με κατασκευές όπλων πάσης μορφής και μεγέθους.  Αεροπλάνα πανάκριβα F-35, φρεγάτες επίσης πανάκριβες, αεροπλανοφόρα και αναρίθμητα άλλα. Γιατί; Απλούστατα για να σκοτώνει ο ένας τον άλλον ή και τον εαυτόν του.

Για να εμπορεύεται τα θανατηφόρα αυτά όπλα και να προσπαθεί να δείξει το ένα Κράτος υπεροχήν έναντι  του άλλου! Για να πνίγει οικονομικώς τα μικρά κράτη με την  αγοράν όπλων και να ενσπείρει πολέμους μεταξύ ομόρων, ώστε να έχει κατανάλωση το πολεμικόν υλικόν!
Έκανε όμως λογαριασμούς «χωρίς τον ξενοδόχον»!!!
Παρουσιάσθη εξαίφνης, χωρίς να είναι ορατός «ο ξενοδόχος» και του λέει΄
n  Τι κατασκευάζεις αυτά το όπλα; Εγώ ο μικρός έχω την δύναμη να σας αφανίσω όλους χωρίς όπλα. Και αν αμφιβάλλεις ετοιμάσου να δεις.
Και άρχισε την επέλασή του κατακρημνίζοντας την ανθρωπότητα. ΄Εξι δισεκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν να προφυλαχτούν από τα ιοβόλα και θανατηφόρα βέλη του και έχουν νεκρώσει παντελώς τις κάθε μορφής δραστηριότητές τους!!
Αν είχαν στραφεί στην έρευνα φαρμάκου κατά των Κορωναϊών σίγουρα θα το είχαν επιτύχει και μάλιστα σε ικανοποιητικόν  βαθμόν ώστε μετά την διαπίστωση της ασθενείας από τον Ιατρόν  περί προσβολής από Κορωναϊόν,  θα του έγραφε μίαν συνταγήν και θα του έλεγε΄
n  Πήγαινε σπίτι σου (οίκοι) και παίρνε αυτά τα καταπότια για μίαν εβδομάδα και  «θα γίνεις περδίκι»!!
Τώρα όμως ευρίσκεται οίκοι  όχι για θεραπείαν, αλλά «κρυμμένος» με την ψευδαίσθηση μήπως δεν τον αντιληφθεί ο υπερπαντοδύναμος ιός! Στρουθοκαμηλισμός, αλλά στην παρούσα φάση είναι άκρως απαραίτητος.
Παραμονή  στο σπίτι, αφού δεν υπάρχει  όπλον - φάρμακον να το αποτρέψει ή να τον νικήσει, κάτι που εν τη ασχετοσύνη μου με την ιατρικήν, θεωρώ ότι ήταν δυνατόν να προβλεφθεί. Πως τώρα κινούνται ραγδαίως και απαύστως για εξεύρεση φαρμάκου, μάλλον ενισχύοντας  υπάρχοντα; Γιατί δεν το έκαναν αυτό ηρέμα τόσα χρόνια;
Αυτό το διάστημα όλοι κλεισμένοι στα σπίτια, ελπίζουν σε κάτι το  αποτελεσματικόν. Σίγουρα κάτι θα γίνει αλλά οι συμφορές είναι απροσδιόριστες!
n  Ας το εύρουν και δεν πειράζει, Ίσως γίνει μάθημα και εφαρμογή του λοιπού των παροιμιών «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» ή ν «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»!!
Μάλλον η παροιμία θέλει κάποιαν προσαρμογήν
n  Παρόντα άμεσε κίνδυνέ μου, γιατί δεν σε απέτρεπα ενωρίτερον;
                              Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου