Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΦΟΙΦΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.Το δικό μας μποστάνι.



Αφού μάθαμε πώς να δημιουργούμε σπορεία και σπορόφυτα στα προηγούμενα εργαστἠρια , καιρός πια είναι να μπούμε στον κήπο και να ξεκινήσουμε το δικό μας μποστάνι. Θα μάθουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός γόνιμου χώματος, θα εξοικειώθουμε με την κομποστοποίηση τόσο την κλασσική , όσο και τα υγρἀ φυσικά λιπάσματα που μπορούμε να δημιουργήσουμε, θα γνωρίσουμε τα διάφορα για άλλους " ζιζἀνια", για εμάς συγκαλλιεργούμενα φυτά που μας βοηθάνε με τον δικό τους τρόπο την ανάπτυξη των φυτών μας!
Για μικρούς και μεγάλους καλλιεργητές!!!!(και σποροφὐλακες)
Οι ηλικίες που απευθυνόμαστε είναι από 4 μέχρι 104!!
Για πληροφορίες και εγγραφές στεἰλτε μην. στο inbox ή καλέστε στο 2721022505
Γενικές πληροφορίες για εμάς και τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα στοχευμένα σε σχολεία και συλλογικούς φορείς μπορείτε να δείτε πιο κάτω, καθώς και εδώ : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.519807374827506.1073741839.190324864442427&type=3

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ:

Το “Αγρόκτημα φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα» είναι ένα επισκέψιμο  αστικό αγρόκτημα-  με στόχο την διατήρηση της τοπικής βιοποικιλότητας ,την εκπαίδευση στην αει-καλλιέργεια, αλλά και την παραγωγή υψηλής αξίας διατροφικών προιόντων.  Σε αποκλειστική συνεργασία με την ομάδα RE:THINK  έχει δημιουργήσει την μοναδική ανοιχτή τράπεζα σπόρων από παραδοσιακές ποικιλλίες της περιοχἠς μας, όπως και έχει αναπτύξει ένα διευρυμένο δίκτυο Σποροφυλάκων. Επιπλέον έχει αναπτύξει ποικίλλα εκπαιδευτικά προγρἀμματα για σχολεία , συλλογικούς φορείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο πάνω στην αει-καλλιεργεία και την διατροφική αυτάρκεια, την μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτύπωματος,  την ανακύκλωση,  την φυσική κομποστοποίηση  και την δημιουργική επανάχρηση.  Η   ομάδα «Re:Think” , εκπαιδευτική και επιστημονική ομάδα εργασίας με στόχο την εκπαίδευση  στην αυτοδιαχείριση των απορριμάτων μας ,  έχει επιτύχει την  δημιουργία και η σταδιακή ανάπτυξη του πρώτου διαχειριζόμενου από τους πολίτες δικτύου συνοικιακής κομποστοποιησης στην Ελλάδα, το οποιο και υλοποιείται εδώ και 4 χρόνια ,σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας , όπου οι χρήστες του Δικτύου γίνονται παραγωγοί  κομπόστ και αυτοδιαχειρίζονται ομαδικά τα οργανικά τους απορρίμματα.
 Η ομάδα Re:Think συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με το Αγρόκτημα Φοίφα και εξελίσσουν το έργο τους  μέσα από αλλεπάλληλες συνεργασίες με επιστημονικούς συνεργάτες, φορείς,  σχολεία,  συλλόγους  και ευρύτερα συνειδητοποιημένους πολίτες.
Το έργο μας είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και στηρίζεται στην βοήθεια και στην στήριξη όλων όσων ἐχουν πιστέψει σε αυτό.
 
Με γνώση και σεβασμό του παρελθόντος προσπαθούμε να αναπτύξουμε τον "πολιτισμό της καλλιέργειας" .
 Τα προγράμματα απευθύνονται σε σχολεία αλλά και άτυπες ομάδες ατόμων ή συλλογικούς φορείς, ενώ μεμονωμένες ξεναγήσεις οργανώνονται μετά από ραντεβού.

 

Για την συμμετοχἠ σας στα Σαββατιάτικα εργαστήριά μας δημιουργικής απασχόλησης για γονείς με παιδιά χρειἀζεται να γνωρίζετε τα εξής:

α. Το κόστος του εργαστήριου  για παιδί με το συνοδό του είναι  5 ευρώ.  Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουμε  καφέ και  βιολογικά αφεψἠματα , φυσικό βιολογικό (πάντα) χυμό πορτοκάλι, μετά φυσικού πάντα δεκατιανού έκπληξη, όλα από το αγρόκτημά μας , με αγάπη και μεράκι!  Καλύπτονται έτσι τα έξοδα υλικών του εργαστηρίου, ενώ ταυτόχρονα (και το πιο σημαντικό) στηρίζετε την διατήρηση της Ανοιχτής Τράπεζας σπόρων του Αγροκτήματός μας και φυσικά το εκπαδευτικό μας έργο. 
(Για περισσότερους συνοδούς ή παιδιά, γίνονται ξεχωριστά πακέτα).
β. Καλό είναι να φοράμε άνετα ρούχα, αθλητικά παποὐτσια ή μποτἀκια για εργασία στο χτήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου